Nokia vähentää ja miettii terveysbisneksen asemaa

Nokia ilmoitti tänään aloittavansa verkkoalueen yt-neuvotteluiden lisäksi digitaalisen terveydenhuollon liiketoimintansa strategisten vaihtoehtojen arvioinnin. Yksikkö kuuluu Nokia Technologies -liiketoimintaryhmään. Vähennustavoitteet ovat verkoissa 350 ja teknologiaryhmässä noin 75 työpaikkaa.

Nokia on kutsunut verkkoyksiköiden henkilöstön edustajat Suomessa 22.2.2018 alkaviin yhteistoimintaneuvotteluihin, joiden arvioidaan johtavan noin 350 työpaikan vähennykseen.

Suunnitelmat koskevat verkkoliiketoiminnan kaikkia liiketoimintaryhmiä sekä tukitoimintoja, ja niiden arvioidaan kohdistuvan yhtiön kaikkiin Suomen toimipaikkoihin.  Oulun tukiasematehdas ei kuulu tänään julkistettujen suunnitelmien piiriin.

Nokia kertoi jo Alcatel-Lucent-kaupan yhteydessä vuonna 2016 hakevansa maailmalaajuisesti 1,2 miljardin euron vuotuista kokonaiskustannussäästöä vuodeksi 2018. Nyt säästöt ovat laukeamassa samalla kun Nokia arvioi myös ensisijaisen kohdemarkkinan edelleen supistuvan.

Nokia aloittaa samalla Suomen Technologies -liiketoimintaryhmässä 22.2.2018 yhteistoimintaneuvottelut, joiden  arvioidaan johtavan noin 75 työpaikan vähennykseen. Yhtiö tarkastelee myös terveysbisneksen osuutta laajemmin joka ’’voi johtaa tai olla johtamatta’’ yritysjärjestelyyn tai muihin muutoksiin.

Vaihtoehtojen arviointi, ei koske Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän patenttiliiketoimintaa, eikä brändikumppanuuksiin ja teknologialisensointiin keskittyviä yksiköitä. Lisätietoja digitaalisen terveydenhuollon liiketoimintaan liittyen tullaan kertomaan myöhemmin.

Digitaalisen terveydenhuollon liiketoimintayksikön tuoteportfolioon sisältyy sekä kuluttajille että yrityksille suunnattuja tuotteita älykelloja, vaakoja ja muita digitaalisen terveydenhuollon laitteita. Nokia osti ranskalaisen Withingsin pari vuotta sitten 170 miljoonalla eurolla.

Nokialla on Suomessa tällä hetkellä yhteensä noin 6 300 työntekijää.

Päivitetty 13.27