Elektroniikkayritys osti lisää tarkkuusmekaniikan osaamista

Elektroniikkayritys DA-Group hankki lisää tarkkuusmekaniikan osaamista ostamalla forssalaisen HeViMet Oy:n. HeViMet jatkuu toimintojaan emoyrityksen suojissa Forssassa omalla nimellään. Tuotantopaikkana on DA-Groupin entinen Sanomien painotalo.

DA-Group ostama HeViMet suunnittelee ja valmistaa muoviteollisuuden tarpeisiin ruiskupuristusmuotteja. Lisäksi yritys palvelee asiakkaita tarkkuusmekaniikkaosissa erikoiskoneistuksin, lankasahauksin sekä kipinätyöstöin.

DA-Group -konsernin toimitusjohtaja Sami Kotiniemi kertoo, että yrityskauppa on yksi askel, joka vahvistaa merkittävästi Forssaan perustettua huippuluokan tarkkuusmekaniikan valmistuskeskittymää.

DA-Group hyödyntää tarkkuusmekaniikkaa esimerkiksi avaruus- ja puolustusteollisuuden radio- ja mikroaaltojärjestelmissä.

HeViMetin toimitusjohtaja Vili Heiskanen kertoo, että yritys on toimittanut muotteja esimerkiksi vaativien puolustussektorin laitteiden LED-linssien valmistukseen.

Yrityskaupan myötä HeViMetin konekantaa kasvatetaan uudella automatisoidulla 5-akselisella työstökeskuksella. Investointi palvelee myös DA-Groupin asiakkaita.

Kuva: HeViMet Oy:n toimitusjohtaja Vili Heiskanen ja DA-Groupin toimitusjohtaja Sami Kotiniemi mekaniikkavalmistuksen tuotantohallissa. Kuva: Lassi Puhtimäki