Tehoelektroniikkaa entisen kännykkäfirman tiloihin

Salolainen akkuvaraajia ja teholähteitä valmistava Powerfinn siirtää liiketoimintansa Nokian entisiin tiloihin Salo IoT Campukselle. Yritys vuokraa noin 4 500 neliömetrin suuruiset tilat kampuksen Nakola-kiinteistöstä, jossa aikaisemmin oli vuokralla Turing Robotic Industries.

Salolaisen Powerfinn toimitusjohtajan Hannu Palokankaan mukaan muuton tarkoituksena on tehdä lisää tilaa kasvulle. Yrityksen liikevaihto on kasvanut vuosien 2015–2017 aikana 6,7 miljoonasta eurosta 8,3 miljoonaan euroon, ja henkilöstömäärää on lisätty samaan tahtiin. Nyt vanhoissa tiloissa Perämiehenkadulla ovat seinät tulossa vastaan.

”Tänäkin vuonna on jo ehditty rekrytoida uusia työntekijöitä, ja jatkossa lisää henkilöstötarpeita tulee varmasti erityisesti tuotannon puolelle. Tuotteemme valmistetaan joustavasti pienissä sarjoissa, joten käsityötä on jokaisen tuotteen takana varsin paljon,” Palokangas kertoo.

Powerfinn kuuluu ruotsalaiseen Micropower Groupiin, jonka yhdeksän yritystä toimivat Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Ulkomaanvienti kattaa valtaosan Powerfinnin liikevaihdosta: Palokangas kertoo, että vientiin menee jopa 95 prosenttia yrityksen tuotannosta.

Powerfinn muuttaa  kaikki toimintonsa Salo IoT Campukselle, eli tilojen on taivuttava niin tuotannon, tuotekehityksen kuin osto- ja myyntitoiminnankin tarpeisiin. Tilojen suunnittelu Salo IoT Campuksella alkaa heti, ja muutostyöt ja muutto valmistuvat kesä-heinäkuussa. Tiloihin muuttaa 60 henkilöä.

Arkistokuva: Toukokuu 2017