Anritsu tiukemmin 5G NR-testauksiin

Japanilainen Anritsu on ilmoittanut laajentavansa MT8870A-ohjelmistoaan Universal Wireless -ttestausratkaisussa. Uudistuksen jälkeen testausohjelmisto tukee viime vuoden lopulla 3GPP:n hyväksymää 5G Sub-6 GHz New Radio (NR) -testausstandardia.

Anritsun 5G NR-testausohjelmisto tukee erityisesti viestimen lähetintestausta. Perusvarustuksiin kuuluvat radiotaajuuskaistan tuki 6 GHz:iin saakka ja 160 MHz:n kaistanleveys ilman tarvetta laitteistotason päivitykselle. Anritsu tulee esittelemään ratkaisuaan Barcelonan mobiilimessuilla helmikuun lopulla.

3GPP määritteli 5G:n ensimmäisen vaiheen Next Radion (NR) tekniset ominaisuudet viime joulukuussa. Niiden pohjalta , nähtäneen  ensimmäiset rajoitettujen speksien mukaiset käytännön 5G-verkot vuoden 2019 alkupuoliskolla. Natiivin 5G:n radiorajapinnan määritys on vasta työn alla.

Ennakkostandardin takia ensimmäiset 5G-verkot tulevat olemaan varsin rajoittuneita myös taajuusalueiltaan, ja vaikka teknisesti 5G voisi sisältää taajuuksia aina 52 GHz:iin saakka. Siksi on oletettavaa, että verkot tulevat ensin alle 6 GHz:n taajuuksille. Siten Anritsun ratkaisu rajoittuneesta taajuuksien tuesta on perusteltua.

LISÄÄ: Anritsu (LINKKI)

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017