Pienmoduulilla helpommin Linuxiin

Microchip on julkaissut SAMA5D2-järjestelmämoduulin (SOM) helpottamaan sulautettujen Linux-järjestelmien suunnittelua. Uutuus perustuu Armin Cortex A5-suoritinytimeen.

Microchipin SAMA5D2-tuoteperhe tarjoaa joustavan suunnittelukokemuksen. SOM-järjestelmän avulla voidaan yrityksen mukaan nopeuttaa kehitysaikaa, koska se integroi useita ulkoisia komponentteja ja poistaa monet EMI:n, ESD: n ja signaalin eheyden keskeiset suunnittelun haasteet.

Asiakkaat voivat juottaa SOM-modulin sellaisenaan tuotteisiin, jolloin tuote saadaan nopesti markkinoille. On myös mahdollista siirtyaä SOM-ratkaisusta valmistajan SiP-ratkaisuun, milloin SOM-version suunnitteludokumentaatio nopeuttaa suunittelua.

Microchipin ATSAMA5D27-SOM1 sisältää ATSAMA5D27C-D1G-CU -järjestelmäpiirin (SiP), integroidun virranhallinnan, haihtumattoman käynnistysmuistin, Ethernet PHY:n ja nopean DDR2-muistin.

Prosessorin ja muistin yhdistäminen samaan pakettin helpottaa sovelluksen piirilevysuunnittelua, sillä suunnittelussa ei ole tarvettta täysin oman piirikortin nopeiden signaalien erityisvaatimusten huomioimiseen

Cortex-A5-pohjainen SAMA5D2 SiP-piiri sisältää prosessoriyhtimen, maksimissaan yhdengigatavun DDR2-muistin ja tarvittavat oheispiirit. SAMA5D2-perheessä on PCI-yhteensopivuus. Piiriin in integroidulla ARM TrustZone-ominaisuudet.

Linux-pohjaisten sovellusten kehittämiseen on tarjolla maksutta Microchipin kautta laiteohjaimia, väliohjelmistoja ja integroitavia sovelluskerrososuuksia. Microchipin Linux-kehityskoodeja SiP:lle ja SOM:lle ylläpidetään Linux-yhteisöissä.

LISÄÄ: Microchip (LINKKI), tuotetieto (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)