Naiskoodarit valtaavat Vanhan

Suomi tarvitsee entistä enemmän koodareita, mutta ohjelmisto-osaajia on liian vähän. Tähän asti naiset ovat olleet alalla käyttämätön voimavara. Nyt heitä houkutellaan alalle ilmaisella #mimmitkoodaa-koulutuksella ensi viikon keskiviikkona Helsingin vanhalla ylioppilastalolla.

Vanhan ylioppilastalon koulutuksessa ovat mukanaOhjelmistoyrittäjät ry:n kanssa ainakin 2NS, Ambientia, Codemate, IBM, IWA, Microsoft, Valudigital ja Wunder. Kiinnostus #mimmitkoodaa-koulutuksiin on ollut huima.

Vanhalla salin täyttää ensi viikon keskiviikkona 28.2. yli 300 ohjelmistoalasta kiinnostunutta naista. Lisäksi tilaisuutta seurataan verkon livestreamin välityksellä oheistilaisuuksissa Tampereella ja Turussa.

Innostusta alalle tarvitaan jos halutaan pysyä mukana digitalisoinnin eturivissä

”Tällä hetkellä alan työntekijöistä naisia on vain 20 prosenttia, mikä on Suomelle suuri menetys”, harmittelee Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

Hän jakaa erityiskiitosta Vlada Laukkoselle, jonka aloitteellisuudesta ja päättäväisyydestä on kummunnut pitkälti jo lähes 1500 naisen Facebook-ryhmä Ompeluseura LevelUP Koodarit.

LISÄÄ: #mimmitkoodaa (LINKKI)

Kuvituskuva: Shutterstock