MWC2018: Retromuoti jatkuu Nokia-puhelimissa

Nokia-kännyköitä myyvä HMD jatkaa aiempien puhelinmallien retroversioiden tuontia markkinoille. Yhtiö esitteli tänään Barcelonassa neljä Android-puhelinta, mutta 4G-yhteyksin varustetun retroversion menneiden aikojen banaanipuhelin 8810:sta. Uusi Nokia 8 sai Sirocco-nimen vuosien takaisesta Nokian 8800-luksusmallista.

Uusittu Nokia 8810 merkitsee liukukansipuhelimien paluuta kännykkämarkkinoille. Puheluun vastataan ja se päätetään puhelimen kantta liu’uttamalla. Ja siinä on mukana uudistettu versio aiempien Nokia-puhelimien Mato-pelistä. Uutuus voi jakaa 4G-yhteyden myös Wifin kautta muille laitteille.

Nokia 8810.

Nokia 8810 on saatavana kahdessa värissä, jotka ovat perinteinen musta ja banaaninkeltainen. Puhelimen toimitukset alkavat toukokuussa, ja sen keskimääräinen globaali vähittäismyyntihinta on 79 euroa ilman veroja ja tukia.

HMD Global tulee myös ensimmäinen globaali kumppani, jonka koko älypuhelinvalikoima on valittu Googlen Android One -ohjelmaa. Se tarjoaa HMD:n mukaan Googlen uusitun ohjelmistokokemuksen.

“Tänään viemme kumppanuutemme Googlen kanssa uudelle tasolle Android One -ohjelmaan sitoutumisen myötä’’, sanoi Barcelonan julkistustilaisuudessa HMD Globalin toimitusjohtaja Florian Seiche.

Nokia 1.

Yritys esitteli Barcelonassa uuden Nokia 1 -mallin, jossa on ensimmäisenä Android Oreon Go-versio. Se on optimoitu puhelimiin, joissa on käyttömuistia gigatavu tai vähemmän.

Nokia 1 tulee myyntiin huhtikuun alkupuolella- Puhelimen maailmanlaajuinen keskimääräinen vähittäismyyntihinta on 85 dollaria ilman veroja ja operaattoritukia. Vaihdettavat Xpress-on-kuoret myydään erikseen.

Toinen Android-uutuus on Nokia 7 Plus, jonka takakannessa on kaksi kennoa, joissa on ZEISS-optiikkaa. 12 megapikselin ykköskamera laajakulmalla toimii sekä heikossa valossa että erittäin kirkkaissa olosuhteissa.

Nokia 8 Sirocco.

Kolmantena on uusittu Nokia 6, jonka luvataan olevan jopa 60 prosenttia aiempaa versiota nopeampi. Lisäksi siinä on Zeissin optiikka, USB-C-pikalataus sekä Nokian tilaääni.

Puhelin on tehty yhdestä kappaleesta 6000-sarjan alumiinia. Muotoiltu 2.5D-näyttö on yhdistetty Corning Gorilla -lasiin.

Uutuuksista kallein on Nokia 8 Sirocco (kuvassa), jonka suunnittelua on innoittanut HMD:n mukaan Nokia-puhelinten designperinne. Aikoinaan tuyhannen eruron hintaista 8800-Siricco-mallia sai jopa kultaisena.

Uudessa Siriccossa on kaksipuolinen kuvaus, ZEISSin optiikka ja huolellisesti viritetty akustiikka.Näytön reunat on pyöritetty ja runko ruostumatonta terästä. Näyttönä on 5,5 tuuman pOLED 2K -ruutu.