AMD:n sulatettuihin lisää grafiikkapotkua

AMD ei aio luovuttaa sulautetuissa tehoratkaisuissa vaan tuo tarjolle entistä suorituskykyisemmän EPYC Embedded 3000-piiriperheen. Zen-suorittimen ja Vega-grafiikkakiihdyttimen yhdistelmäpiirit ovat myös esillä huomenna Nürnbergissä alkavilla Embedded World -messuilla.

AMD:n uusi EPYC Embedded 3000 on erittäin skaalautuva prosessoriperhe, jonka mallit vaihtelevat 4 – 16 ytimestä, saatavana yksisäikeisissä ja monisäikeisissä konfiguraatioissa.  Piirit tukevat verkkotoimintojen virtualisointia (NFV), ohjelmistopohjaista verkkoa (SDN) ja teollisuusjärjestelmäsovelluksia.

Piiriperhe lupaa jopa 2,7-kertaisen enemmän suorituskykyä per dollari kilpailijoihinsa verratuna ja jopa kaksinkertaisen määrän yhteyksiä.

Tietoliikenneliitäntöinä on maksimissaan 64 PCIe Gen 3 -kaistaa ja kahdeksan kanavaa 10GbE Ethernetissä.  AMD:n uusien piirimallien tehonkulutus (TDP) vaihtelee välillä 30-100 wattia.

AMD:n Ryzen Embedded V1000 on sulautettuun APU-arkkitehtuuriin perustuva järjestelmäpiiri, joka integroi ”Zen”-suoritinytimet ja ”Vega” -GPU:t yhdeksi piiriksi. Siinä voi olla jopa neljä suoritinydintä ja 11 GPU-laskentayksikköä grafiikalle. Piirien yhteinen suorituskyky on jopa 3,6 teraflopsia.

Congatec esittelee Embeddded World -messuilla uutta COM Express Type 6 -korttimodulia, jossa hyödynnetään AMD :n Ryzen Embedded V1000 -suoritinta.

Ryzen Embedded V1000 -perhe on suunnattu esimerkiksi lääketieteellinen kuvantamiseen, teollisuusjärjestelmiin, peliratkaisuihin ja  verkkopäätteisiin.

Piiriperhe lupaa joka kaksi kertaa enemmän prosessoritehoa ja kolminkertaisen GPU-suorituskyvyn kuin aikaisemmat sukupolvet.

Piirin tukee grafiikkaa aina 5K-tarkkuuksiin saakka, sekä osaa pakata ja purkaa H.265 videokoodausta tehokkaasti.

Prosessorien tehonkulutus (TDP) vaihtelee välillä 12 ja 54 wattia. Piirissä on liitäntöinä muun muassa 16 PCIe kanavaa, kaksi 10 GbE-porttia ja neljä USB3.1/USB-C-porttia.

Piirille AMD suosittelee alustaksi Mentor Graphics Embedded Linuxia (LINKKI) ja ohjelmointiin Codesourcery-työkaluja (LINKKI). AMD takaa piiriperheille saatavuuden vähintään kymmenen vuoden ajan.

LISÄÄ: AMD:n sulautetut (LINKKI), EPYC Embedded (LINKKI) ja Ryzen (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI) sekä congatec (LINKKI) ja myyntitoimistot (LINKKI)