MWC2018: Jolla viritti Sailfishin peruspuhelimille

Jolla on esitellyt kolmannen version Sailfish OS -käyttöjärjestelmästään Barcelonan mobiilimessuilla. Yritys hakee otetta myös 4G-verkkojen peruspuhelimista omalla versiollaan.

Tänään alkaneilla Barcelionan Mobile World Congress 2018 -messuilla Jolla esitteli peruspuhelimien käyttöjärjestelmäversioiden lisäksi ensimmäiset tiedot Sailfishin  kolmannen sukupolven versiosta.

Sailfish 3:n myötä Jolla laajentaa Sailfish X -ohjelmiston PDA-tyyppisiin laitteisiin. Tuetut laitekategoriat ovat  älypuhelimien lisäksi älykellot ja tabletit.

“Pystymme tukemaan teknisesti karsittuja ja halpoja laitealustoja, mutta ajamaan samalla valikoituja Android-sovelluksia ainutlaatuisen teknologiamme avulla. Sailfish OS:ssä on myös VoLTE-tuki, perustelee Jollan toimitusjohtaja Sami Pienimäki.

Tuleva Sailfish 3 tuo mukanaan monia uudistuksia ja parannuksia. Sille luvataan entistä varmemmat ja tasaisemmat ohjelmistopäivitykset sekä asiakaskohtaisesti räätälöitävät ominaisuudet.

Uudessa versiossa on myös laajemmat turvallisuustoiminnot. Jolla lupaa tuoda uuden Sailfish 3-version markkinoille vaiheittain vuoden 2018 kolmannen neljänneksen aikana.

Jolla Oy on suomalainen mobiiliyhtiö ja itsenäisen Sailfish OS -käyttöjärjestelmän kehittäjä. Jollan juuret ovat Nokiassa ja MeeGo-käyttöjärjestelmässä.