Embedded World: IoT-koekortteja kännykkäyhteyksin

ST Microelectronics esittelee meneillään olevilla Nürnbergin Embedded World -messuilla koekorttia IoT-ratkaisuihin. Kortteja on kaksi, joista molemmissa on valmiina Quectelin kännykkäverkkojen modeemit ja ohjelmistotuki.

ST Microelectronics esittelee messuilla käytännössä, kuinka IoT-laitteet voivat lähettää tietoja pilveen, kuten mikro-ohjaimen lämpötilan, sijaintipaikan tai muita verkkotietoja. Kehityskorttien avulla voidaan rakentaa nopeasti verkkoon kytketty IoT-protolaite. Uutuuskortit sopivat yritysten lisäksi myös laiteharrastajille.

Uudet P-L496G-CELL01 ja P-L496G-CELL02 ovat 32L496GDISCOVERY Discovery -kortin uusia versioita, joissa ei ole näyttöä. Se ei ole haitta koska valtaosa ainakin pienemmistä IoT-tuotteista ei tarvitse näyttöä ja tekee niistä myös selvästi edullisempia. Korteista P-L496G-CELL01 sisältää kiinlaisen Quectelin tekniikkaan perustuvan 2G/3G-modeemin. Se tukee LTE-IoT Cat M1/NB1/2G-verkkoja.

Kehittäjät voivat aloittaa 2G/3G-verkon kanssa yhteensopivan sovelluksen kirjoittamisen valmiiden SIM-kortin avulla, ja haluttaesssa päivttää sen helposti LTE-IoT-verkkon kanssa yhteensopivaksi. Sarjat sisältävät myös ilman PIN-koodia toimivan EMnify SIM-kortin, joka tarjoaa solukkoverkkoliittymän, joka toimii yli 133 maassa ja monissa mobiiliverkkoissa ilmaiseksi 90 päivän ajan.

Korteissa on STMod+ liitäntä modeemeille. Tämä mahdollistaa, että korteissa oleva Arduino-laajennusportti jää vapaaksi. Kokeilukortit sopivat yhteen myös Grovestreamsin, Exositen, AVSystemin, Aimaginin ja Ubidotsin IoT-pilvipalveluiden kanssa. Esimerkiksi Aimagin palvelun avulla IoT-kortin tiedot voi yhdistää Mathlab-analytiikkaan.

Kokeilukorttien sovelluksia voi kehittää C-kielen lisäksi Espruinon STM32-mikrokontrollereiden JavaScript-tulkin avulla. Käyttäjät voivat kokeilla korttien tarjoamia palveluita ilmaisen kokeilutilin kautta jo ennen korttien saamita.

 LISÄÄ: ST Microelectronics (LINKKI), blogi (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI, valitse Finland)