Seinätelevisio muuttuu infotauluksi – tai läpinäkyväksi

Samsungin uusien televisioiden joukossa yksi erikoisimmista on QLED-Anbient-mallisto, joka voi olla päällä lähes koko ajan. Henkilön astuessa huoneeseen laite voi näyttää automaattisesti vaikka säätietoja ja muuta reaaliaikaisesti vaihtuvaa tietoa. Tai näyttö voi olla virtuaalisesti lähes läpinäkyvänä seinällä.

Samsungin Ambient Mode -kuvatila täydentää Samsungin televisioiden toimintaa tarjoamalla paleluja myös silloin, kun televisiota ei katsota.  Televisioruudulta on mahdollista näyttää informaatiota, kuten uutisia tai sää- ja liikennetietoja.

Tämän lisäksi television taustalla olevan seinän värin tai kuvion voidaan heijastaa tv-ruudulle. Se luo lähes virtuaalisen vaikutelman läpinäkyvästä televisiosta, jolloin käyttäjien ei tarvitse Samsungin mukaan enää katsella seinäpinta-alaa merkittävästi peittävää mustaa ruutua.

Samsungin Ambient Mode osaa myös aktivoida tv:n käyttäjän saapuessa huoneeseen ja sammuttaa sen poistuttaessa, kun tv on synkronoitu käyttäjän mobiililaitteen kanssa. Samsung julkisti Ambient Mode-toiminnon lisäksi koko uuden QLED-mallistonsa.

Uusien QLED-paneeleissa on käytetty uutta Carbon Mesh -rakennetta, joka estää valon vuotamisen pikseleihin, jossa valoa ei kuulu esiintyä. Samalla televisioihin tuodaan tarjolle yhden kaapelin kytkentäratkaisun, joka kuljettaa kuvan ja äänen lisäksi myös sähkövirran televisioon.

Yhden kaapelin etuna on, että käyttäjä saa enemmän vapautta kodin sisustukseen, kun muita television liitettäviä johtokytkentöjä ei tarvita.

Kaikki television liitettävät lisälaitteet kytketään erilliseen One Connect -liitäntäyksikköön, jonka voi piilottaa pois näkyvistä television kytkentäkaapelia lukuunottamatta.

Samsung tuo myyntiin yli 10 erilaisa televisiota QLED-, Premium UHD ja Ultra Large -mallistoihin. Myyntiin tulee sekä litteitä että kaarevia tv-vaihtoehtoja.

Suurin on 146 tuuman MicroLED-tv The Wall. Sen MicroLED-tekniikka poistaa yrityksen mukaan tarpeen värisuodattimelle ja taustavalolle. Kukin pikseli on itsevalaiseva, tarjoten peräti 2000 nitin kirkkauden, täsmällisemmät sävyt, syvät mustat ja parhaan mahdollisen katselukokemuksen

Päivitetty 16.30