Vuoden ohjelmistoyrittäjäksi Kristo Ovaska

Suomalainen kohdistetun mainonnan ohjelmistoja kehittävän Smartly.io:n toimitusjohtaja Kristo Ovaska on vuoden ohjelmistoyrittäjä. Yritys on laajenutunut voimakkaasti ulkomaille, jossa sitä käytetään muassa Airbnb:ssä ja Facebookissa.

Ohjelmistoyritys Smartly.io on noussut neljässä vuodessa tyhjästä huimaan kasvuun. Menestys toi tänään Smartly.ion toimitusjohtajalle Kristo Ovaskalle Vuoden 2018 ohjelmistoyrittäjän tittelin.

”Kristo Ovaska näyttää mallia siitä, miten edelläkävijyydellä ja rohkeudella saavutetaan aivan uskomattoman hienoja tuloksia”, kiteyttää Ohjelmistoyrittäjien toimitusjohtaja Rasmus Roiha Ovaskan palkinnon perusteet.

Kristo Ovaska on kasvattanut johtamansa ohjelmistoyritys Smartly.ion neljässä vuodessa lähes 200 työntekijän menestystarinaksi. Viime vuonna Smartly.ion liikevaihto kaksinkertaistui jo yli 30 miljoonaan euroon, samalla kun yrityksen kannattavuus on peräti kolmasosa liikevaihdosta.

Ovaska vastaanotti tunnustuksen Ohjelmistoyrittäjät ry:n hallitukselta tänään perjantaina. Kiitospuheessaan hän painotti myös tarvetta saada Suomeen ohjelmisto-osaajia ulkomailta. ”Suomessa on 5 000 – 10 000 osaajan vaje, joka pitää saada ratkaistua”, Kristo Ovaska sanoi puheessaan.

Ensimmäisen kerran Vuoden Ohjelmistoyrittäjä -tunnustus jaettiin vuonna 1999, jolloin sen sai tietoturvayhtiö F-Securen perustaja Risto Siilasmaa, joka toimii F-Securen lisäksi Nokian ja Teknologiateollisuuden hallituksten puheenjohtajana.

Kuva: Smartly.ion toimitusjohtaja Kristo Ovaska (keskellä) vastaanotti Vuoden tunnustuksen Ohjelmistoyrittäjien hallituksen puheenjohtaja Pekka Walkamalta (oikealla). Kuvassa vasemmalla Ohjelmistoyrittäjien toimitusjohtaja Rasmus Roiha.  Kuvaaja: Mikke Pöyhönen.