Sähäkkää kasvua sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa

Sähkö- ja elektroniikkateollisuuden tuotanto kasvoi viime vuoteen verrattuna Tilastokeskuksen mukaan tammikuussa voimakkaimmin kuin mikään muu teollisuudenala Suomessa. Muu metalliteollisuus oli seuraavaksi kovin kasvaja.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan sähkö- ja elektroniikkateollisuuden kasvu oli tammikuussa 5,5 prosenttia. Metalliteollisuuden tuotanto kasvoi tammikuussa 3,4 prosenttia edelliseen kuukauteen verrattuna.

Teollisuustuotanto kasvoi tammikuussa sekä edellisestä kuukaudesta että vuodentakaisesta. Tilastojen mukaan työpäiväkorjattu tuotanto oli tammikuussa 4,8 prosenttia suurempi kuin vuoden 2017 tammikuussa.

Myös teollisuuden uudet tilaukset kasvoivat tammikuussa Tilastokeskuksen mukaan 6,9 prosenttia vuodentakaisesta. Toimialoittain tarkasteltuna uusien tilauksien arvo kasvoi paperiteollisuudessa sekä metalliteollisuudessa vuodentakaisesta. Kemianteollisuudessa tilaukset laskivat vuodentakaisesta.

LISÄÄ: Tilastokeskuksen tuotanto- ja tilauskantaraportit (LINKKI)

Kuva: Planmecan Helsingin tehdas