FPGA-piirit terabittien yhteyksiin

Intel toimittaa jo markkinoiden ensimmäistä huippunopeilla lähetinvastaanottimilla varustettua Stratix 10 TX FPGA-piiriään. Uutuuteen on integroitu uutta 58G PAM4 -tekniikkaa ja piirin luvataan jopa tuplaavan kaistaleveyden perinteisiin ratkaisuihin verrattuna.

Intel jatkaa Alteran aloittamaa Stratix-sarjaa uudella huippunopealla 10 TX FPGA-piirillä, joka on suunniteltu erilaisiin suurta kaistaleveyttä tarvitseviin tietoliikennesovelluksiin. Niitä ovat optiset verkot, verkkojen virtualisointi (NFV), nopeat yritysverkot, pilvidatakeskukset ja 5G-verkkojen jakoyhteudet.

Intelin Stratix 10 TX FPGA tarjoaa suurimmillaan 144 lähetinvastaanottoyhteyttä, joiden sarjadatanopeus on 1- 58 gigabittiä sekunnissa. Näitä lähetinvastaanottimia yhdistellen voidaan luoda 100G-, 200G- ja 400G-nopeudella toimia Ethernet-portteja.

Stratix 10 -piirit valmistetaan 14 nanometrin FinFET-prosessilla. Piiri tukee 58G PAM4:n lisäksi 30G NRZ -modulaatioita.

Yhteensopivuuden ansiosta voidaan uutuuspiirillä toteuttaa järjestelmiä, joita voidaan käyttää myös nykyisten hitaampaa NRZ-tekniikkaa käyttävien verkkojärjestelmien kanssa.

Stratix 10 TX  -piiristä on versiot 58G:n lisäksi myös 28G-lähetinvastaanottimilla, ARM:n neliyhdinsuorittimella ja HBM-muistilla. Piiri on saatu jo toimituksiin tietoliikennetoimittajille.

LISÄÄ: Intel (LINKKI), tuotetieto (LINKKI)  ja jakelijat (LINKKI)