3D-tulostustapahtumaan myös lääketieteen sovelluksia

Lääketieteen 3D-sovellukset ovat esillä Espoon Dipolissa huhtikuussa järjestettävillä Aalto 3D Printing Days -päivillä. Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös pikavalmistusyhdistys FIRPA:n juhlakongressi ja Nordic3DExpo-näyttely.

FIRPA:n 20-vuoden juhlakongressi kokoaa puhujia 10 eri maasta. Konferenssin ensimmäisen päivän tarjonta kohdistuu lääketieteen sovelluksiin ja toinen päivä teollisuuden sovelluksiin.

’’3D-tulostus on viime vuosina noussut erityisen mielenkiinnon kohteeksi lääkäreiden keskuudessa’’, kertoo Aalto-yliopiston 3D-tulostusalan tutkimusryhmän lääketieteellinen asiantuntija professori Antti Mäkitie Helsingin yliopistosta.

Mäkitien mukaansa standardit täyttäviä potilasturvallisia sovelluksia on tullut markkinoille enenevässä määrin. Ensimmäisen päivän puheenjohtajina on Mäkitien lisäksi skype-yhteydellä professori Ian Gibson Deakin yliopistosta Australiasta.

Lääketieteen sovellukset ovat esillä teollisuussovellusten kanssa myös Dipolissa järjestettävässä Nordic 3DExpo-näyttelyssä 18.-19.4.2018.
”Jo useamman vuoden ajan on ollut nähtävissä, että perinteisesti teollisuutta palvelleet 3D-tulostusalanyritykset esittelevät tuotteita ja palveluitaan myös lääketieteen sektorille”, arvioi FIRPA:n puheenjohtaja ja Aalto-yliopiston tutkimuspäällikkö Jukka Tuomi, tulevan 3d-tulostustapahtuman antia.
Näytteilleasettajia on Suomen lisäksi tulossa muun muassa Hong Kongista, Intiasta, Latviasta, Yhdysvalloista ja Venäjältä.

LISÄÄ: FIRPA-kongressi 18.-19.4.2018 (LINKKI) ja Nordic 3DExpo 18.-19.4.2018 (LINKKI)

Kuvituskuva: Planmecan 3D-tulostus (LISÄÄ, uutinen 2016)