Suomalaisyritykseltä 3D-tulostin erikoiskäyttöön

Hammaslääketieteen laitteita valmistava Planmeca julkistaa uudenlaisen 3D-tulostimen hammaslaboratorioille ja -klinikoille. DLP-tekniikkaa käyttävällä tulostimella voidaan tehdä räätälöidyt hammasmallit ja tulevaisuudessa myös muita hammastuotteita.

Planmecan  uusi Creo-3D-tulostin käyttää Texas Instrumenstsin aikanaan videoheittimiin kehittämää DLP-peilipiiritekniikkaa (Digital Light Processing), joka  mahdollistaa esineiden valmistamisen UV-valolla kovetettavasta hartsista. Tulostimen ohjausohjelmisto toimitetaan laitteen mukana.

planmecaUudella 3D-tulostimella voidaan tehdä  myös hammasmallien ja purentakiskojen lisäksi leikkausohjureita. Tulevaisuudessa käyttösovellukset laajenevat ja Planmecan mukaan tulostinta voidaan käyttää mudenkin tarkkuutta vaativiin hammashoitovälineiden, kuten väliaikaisiin paikkojen ja ortodonttisiin mallien valmistamiseen.

”3D-tulostus on kasvava tulevaisuuden ala, joka auttaa hammaslaboratorioita ja klinikoita laajentamaan tuotantokapasiteettiaan ja tehostamaan toimintaansa”, toteaa Jukka Kanerva, helsikiläisen Planmecan hoitokone- ja CAD/CAM-divisioonan johtaja.

Planmeca Creo ‑ 3D-tulostimen toimitukset käynnistyvät arvion mukaan kesäkuussa. 3D-tulostimien lisäksi yrityksen tuotevalikoimiin kuuluu digitaalisia hammashoitokoneita, korkealaatuisia 2D- ja 3D-kuvantamislaitteita sekä kattavia ohjelmisto- ja CAD/CAM-ratkaisuja.  Yrityksen pääkonttori on Helsingissä ja yritys kuuluu Planmeca-konserniin.

LISÄÄ: Planmecan ennakkovideo (LINKKI, vimeo),  DLP-3D-tulostustekniikan toiminta (LINKKI, youtube) ja rakenne (LINKKI).