Qualcomm-kauppa kaatui – Trump esti!

Pitkään valmisteltu Broadcomin kauppa kaatui Washington Postin mukaan presidentti Trumpin päätökseen. Qualcommin myynti olisi ollut Trumpin mukaan kansallinen turvallisuusriski.

Trump estää Broadcomin 117 miljardin dollarin kaupan Qualcommista juuri turvallisuusriskeihin vedoten, kertoi eilen Washington Post -lehti uutisessaan. Kauppa oisi vienyt Trumpin mukaan yhden suurimmista matkapuhelinpiirien valmistajasta aasialaisyrityksen (Singapore) haltuun.

Trumpin kieltopäätös on linjassa pian voimaan tulevien teräksen tuontitullien noston kanssa. Trump esti viime vuonna Washington Postin mukaan  myös toisen eli piirivalmistaja Lattice Semiconductor -yhtiön 1,3 miljardin dollarin myynnin pääomayhtiölle, jolla oli läheiset siteet Pekingiin.

Seuraava isompi kauppa on yhdysvaltalaisen Microsemin myynti Microchipille 8,5 miljardin dollarin hinnalla. Kyse on kuitenkin kahden yhdysvaltalaisyrityksen välisestä kaupasta, joten siihen ei sisältyne samanlaisia alueellisia jännitteitä. Tosin puolijohdeyrityksillä on yleisesti tuotantoa eri puolilla maailmaa.

LINKKI: Washington Postin (LINKKI), AFP:n (LINKKI), Reuterin (LINKKI) ja STT:n uutinen Turun Sanomissa (LINKKI). Tässä myös Washington Postin video Trumpin ja Broadcomin Hock E. Tanin tapaamisesta (LINKKI).