Arduinon kehitysympäristö Linux-alustoille

Arduino julkisti Embedded Linux Conference 2018 tapahtumassa laajentavansa Arduino Create -kehitysympäristön uusille Linux-alustoille. Tuettuna on esimerkiksi kuvan Raspberry Pi -kortti. Muita ovat AAEON UP2 ja BeagleBone.

Arduinon Create -käyttäjät voivat hallita ja ohjelmoida Arduino-korttien lisäksi muitakin suosittuja Linux-alustoja. Niiden ohjelmointi voidaan tehdä kuten tavallisten Arduino-korttien kanssa, eli C++ kieleen pohjautuvalla Arduino-kielellä.

Uutta on, että useita Arduino-ohjelmia voidaan käyttää samanaikaisesti Linux-alustalla. Lisäksi ne voivat kommunikoida keskenään uuden Arduino Connector työkalun avulla. Asiaa esiteltiin Embedded Linux Conference 2018 -tapahtumassa (ks. videolinkki).

Arduino Cloud toiminnallisuuden tukemia IoT-laitteita voidaan alustaa, ottaa käyttöön, hallita ja päivittää etäyhteydellä. Pilvipalveluksi IoT-datalle Arduino suosittelee helpoimmaksi ratkaisuksi Temboo-palvelua.

LISÄÄ: Arduino (LINKKI), blogi (LINKKI) Arduino Create (LINKKI) ja Temboo (LINKKI) sekä AAEON UP2 (LINKKI) ja Raspberry Pi (LINKKI) sekä BeagleBone (LINKKI)

Video Embedded Linux Conference 2018 (LINKKI) esityksestä.

Kuva: NEC, Raspberry Pi