Samsungin IoT-piirialustalle lisää tukea

Samsungin Artik-piirialusta on saanut tuekseen useita sulautetun elektroniikan toimijoita. Yritys kertoi Nürnbergin Embedded World-tapahtumassa  alustan taipuvan myös koneoppimiseen ja tarjoavan soveltajille tekoälyvalmiudet  esimerkiksi turvakameroihin ja laadunvalvontaan.

Samsung mainosti Nürnbergissä Artik-alusta olevan yhteensopivia Amazonin Alexan ja monien kolmansien osapuolten laitteiden kanssa. Artik-ekosysteemin uusia kumppaneita ovat Harman Connected Services, PTC ThingWorx, MultiTech, Seeed ja Greenwave.

”Teollisten internetin tietotekniikan toteutukset voivat olla vaikeita ja ratkaisut usein epäonnistuvat, koska ne riippuvat monista erikseen kehitetyistä komponenteista, joiden pitäisi toimia yhdessä’’, sanoo Samsungn IoT-tuotteiden johtaja James Stansberry. Toiminnan varmistamiseen Samsung yhteistyöverkoston laajentamisella pyrkiikin.

Kuva: Samsungin pienimpiä Artik-tuotteita ovat 20-malli ja kuva 30-moduuli.

Esimerkiksi Harman Connected Services esitteli integroidun Artikin rautaa ja ohjelmisto hyödyntävät yhdyskäytäväratkaisut. Yrityksen Connected Services -palvelun avulla voidaan toteuttaa uudenlaisia älykkäillä palveluilla varustettuja toimitaloja.

Multi-Tech Systems toi markkinoille myös oman Artik-yhdyskäytäväpaketin, joissa on hyödynnetty Samsung Starter Kit-kehityskorttia. Se sisältää järjestelmä-moduulit kantoaallon sertifioidulla Multi-Connect Dragonfly -suojakotelolla LTE Cat 1 -modeemilla.

New Seeed Eagleye 530 -kehityspaketin avulla voidaan tehdä räätälöityjä Artik-ratkaisuita ja tuotantovalmiita tuotteita. Pinniyhteensopivuus suositulle Raspberry Pi -tuotteelle tarjoaa myös laajan valikoiman erilaisia lisävarusteita.

Greenwave Systemsin Axon Predict  tuo tarjolle verkon reuna-analytiikan ja tiedonhallinnan, mikä mahdollistaa tuottaa itsenäiset vastaukset laitteella reaaliaikaisesti. Greenwave Systemsin Axon Predict toimii kaikissa ARTIK 530- ja 710-järjestelmä-moduuleissa (SoM).

PTC:n ThingWorx yhdessä Artik-alustan kanssa yksinkertaistaa teollisen esineiden seurantaa. Suomessa Elisan IoT -palvelut käyttävät ainakin PTC ThingWorx:in IoT-alustaa. Lisäksi verkossa oleva SmartThings Cloudin Artik-palvelu tarjoaa soveltajille valmiita laitteistoja, ohjelmistoja ja työkaluja sekä integroituja pilvipalveluja.

LISÄÄ: Samsung Artik (LINKKI), Artik-palvelupilvi (LINKKI) ja Artik-tuotemarkkinat (LINKKI).