Kännykän lisätty todellisuus herättää opasteet eloon

Helsingin Suomenlinnassa pääsee tutustumaan historiaan uudella tavalla, kun osa linnoituksen opasteista herää eloon lisätyn todellisuuden AR-tekniikan avulla. Opasteisiin voidaaan tuoda uusia virtuaalisia elementtejä. Ratkaisu perustuu kännykän Arilyn-sovellukseen.

Linnoituksen ulkoalueilla on kolme kohdetta, joissa on hyödynnetty lisättyä todellisuutta: venäläinen kauppiaskortteli, kuivatelakan näköalatasanne ja Piperin puisto. Tavoitteena projektissa oli elävöittää linnoituksen historiaa.

’’Olemme odottaneet innolla tätä uudistusta ja oli vaikuttavaa nähdä, kuinka opasteet heräsivät eloon. Linnoituksen historia on uudella tavalla läsnä, kun sen voi sekä kuulla että nähdä lisätyn todellisuuden avulla’’, kommentoi Suomenlinnan hoitokunnan vastaava matkailuneuvoja Veera Nikkanen

Suomenlinnan hoitokunta tekee yhteistyötä suomalaisen Robust North -yrityksen kanssa, jonka päätuote on lisätyn todellisuuden sovellus, Arilyn.

’’Luomamme AR-kohtaukset ovat teatterin, elokuvan ja animaation sekoituksia’’, kertovat Lija Fischer ja Eetu Lipponen Teatteri Vapaa Vyöhykkeestä.