LoRa-työpaja: Kaupunkilaisille käytännön IoT-taitoja

Suunnitteluyritys Etteplan ja Vekotinverstas järjestävät tänään illalla Helsingin Kaapelitehtaalla LoRa-työpajan. Siellä jaettaan käytännön tietoa, siitä kuinka anturitieto saadaan vietyä langattomasti pilvipalveluihin. Mukana oli parikymmentä osallistujaa.

Jaakko Ala-Paavola, Etteplan

Työpajan seurauksena on mahdollista toteuttaa anturisovelluksia, joilla voidaan esimerkiksi mitata uimaveden lämpötilaa ja laatua mobiilisovelluksen avulla.  Työpajan avulla haluttaan tuoda esineiden internetin (IoT) aiempaa lähemmäksi lopullisia käyttäjiä.

Tapahtuma on jatkoa Etteplanin, IBM:n ja Digitan järjestämälle Future City Challenge 2018 -kilpailulle. Sen voittaja oli Team Heads’n Tails, joka suunnitteli Vantaan kaupungille ratkaisun koulujen ja muiden laajojen tilojen sisäilman mittaamiseen.

Etteplan opastaa tapahtumassa eri tekniikoiden integroinnissa ja tarjoaa välineet osallistujille.  Verstaalle on asennettu LoRaWAN-gateway ja työpajan tarpeisiin saadaan LoRa-radiolla varustettuja Arduino-yhteensopivia Microchip-mikrokontrollereita osallistujien käyttöön

”Etteplanin rooli teknologia-integraattorina on tukea kehittäjiä välttämään karikoita eli nopeuttamaan kehitystyötä ja kehittämään kestäviä ja teknisesti toimivia ratkaisuja”, kertoo Etteplanin teknologiajohtaja Jaakko Ala-Paavola. Hän on ollut aktiivinen myös koululaisten teknologiataitojen innostajana.

Kaapelitehtaalla toimiva Vekotinverstas on Helsingin kaupungin kehitysyhtiön Forum Viriumin sekä Kaapelitehtaan yhteinen hanke, jossa kaupunkilaisilla on mahdollisuus oppia, miten esineiden internet (Internet of Things, IoT) toimii. Verstas tarjoaa ympäristön, missä halukkaat voivat kehittää omia verkkoon liitettäviä ratkaisuja.

Jos aihe kiinnostaa,  kannattaa seurata myös Vekotinverstaan nettisivua (LINKKI).

Kuva: Vekotinverstas