Linux-piirimoduuli teollisuussovelluksiin

Yhdysvaltalainen Octavo Systems integroi jo pari vuotta sitten BeagleBone Black -kehityskortin tärkeimmät osat yhteen OSD3358-piiriin. Nyt piiristä on tarjolla uusi teollisuuteen sopivampi versio. Linuxilla ryyditettynä siitä voi rakentaa pienikokoisen ohjainmikron teollisuusolosuhteisiin.

Nürnberhin Embedded World -messuilla julkistettu Octavo Systemsin OSD3358-512M-ISM tarjoaa lämpötila-alueekseen 40°C: stä 85°C: seen. Moduuli on kooltaan 21 x 21 millimetriä ja kotelona 256-juotospallon BGA.

Piirimoduulissa on yhden gigahertsin Texas Instrumentsin ARM Cortex -A8 Sitara-prosessori, DDR3-muistista, teho-osuudet ja yli 100 passiivista komponenttia. Moduuli toteutus on Octavon mukaan 60 prosenttia pienempi kuin erilliskomponeteilla.

Uusi teollinen versio on yhteensopiva valmistajan kaupallisen version kanssa. Tämä tarkoittaa, että kaikki nykyiset käyttöjärjestelmäversiot, ohjelmistopaketit ja kehitysvälineet tukevat uutta OSD335x-SM-teollisuusversiota.

Valmistajan piirimoduulista on tarjolla valmistajan omien kehityskorttien lisäksi harrastajille suunnattu BeagleBoard-kortti (kuvassa). Se sopii eritysien hyvin sulautetulle Linuxille ja tarjoaa edistyneet I/O-ominaisuudet.

LISÄÄ: Octavo Systems (LINKKI), tuotetieto (LINKKI), Linux-koneeksi (LINKKI),  PockertBeagle (LINKKI) ja jakelijat Mouser (LINKKI) ja Digikey (LINKKI)