Vesitiivis MEMS-anturi paineen ja lämpötilan mittaamiseen

TDK InvenSense-yhtiön kapasitiivinen barometrinen MEMS-paineanturi ICP-10100 voi saavuttaa alan pienimmän painekohinan ja virrankulutuksen. Uutuusanturi takaa valmistajan mukaan erinomaisen lämpötilan vakauden esimerkiksi droneissa, mobiililaitteissa, IoT-laitteissa ja puettavassa elektroniikassa.

TDK InvenSensen ICP-10100-anturi saavuttaa alan alimman painekohinan 0,4 Pa RMS ja pienimmän tehonkulutuksen 1,3 mikroampeeria.  Yhdellä hetsillä anturilla pystyy mittaamaan äärimmäisen pieniä paine-eroja ± 1 Pa. Näin anturi pystyy havaitsemaan jopa alle viiden sentin alle  korkeusmuutokset.

Anturi tarjoaa paineelle toiminta-alueen 30 – 110 kPa ja erinomaisen lämpötilakestävyyden lämpötilakertoimella ± 0,5 Pa/Celsiusastetta. Paineanturiin on sulautettu lämpötila-anturi ja 400 kHz:n I2C-väylä kommunikaatiolle.

Pienen 1,3 μA virrankulutuksen ja kohinan 3,2 Pa:n tilan lisäksi ICP-10100:n kohinataso voi olla 0,8 Pa kun tehonkulutus on 5,2 μA erityisen suorituskykyisille sovelluksille. Pieni 2  x 2 × 0,72 millimetrin piiri rakentuu vedenpitävään IPX8-koteloon. Se on vedenpitävä 1,5 metrin syvyyteen jopa 30 minuutin ajan.

MEMS-anturi tukemaan on DK-10100 SmartMotion Platform Development Kit -kehityssarja, joka Microchipin G55 -mikro-ohjainpiiriin. Mukana on ohjelmistot sovelluksen kehittämiseen kuten graafiinen InvenSense MotionLink-kehitystyökalu sekä Motion Drivers (eMD) ajurit ICP10100:lle.

Kehityspaketti isältää sulautetun virheenkorjaajan, joka poistaa ulkoisten työkalujen tarpeen ohjelmoida tai debugata G55-mikrokontrolleria.

LISÄÄ: InvenSense (LINKKI) ja tuotetieto (LINKKI, pdf, Mouser) ja jakelijat (LINKKI)