Huaweissa 40 megapikselin kolmoiskamera

Huawei jatkaa panostuksiaan kännykkäkameroihin. Yritys julkisti  tänään Pariisissa P20 Pro -mallin, joka on selvästi Nokian aikanaan toteuttaman monsterikännykän jälkeläinen. Uudessa mallissa on Leican kanssa suunnittelema huipputarkka 40 megapikselin kolmoiskamera.

Huawein P20 Pro:ssa on 40 megapikselin RGB-kennon lisäksi 20 megapikselin mustavalko- sekä kahdeksan megapikselin kenno viisinkertaisella teleobjektiivilla. Lisäksi kamerassa on uusi värisuodatin. Etukamera on 24 megapikseliä.

Kännykkäkameran aukot ovat f/1.8-, f/1.6- ja f/2.4. Teleobjektilinssi (VARIO-SUMMILUX-H 1:1.6-2.4/27-80ASPH) on viisinkertaisella hybridizoomauksella. Kenno on tiedotteen mukaan erittäin herkkä ja kuvaaminen onnistuu jopa ISO 102400 -tasoisesti. Siinä on 6-akselinen optinen vakaus ja tuki 960 fps:n hidastuskuvaukselle.

Uutuus on varustettu neurolaskentaa vahvistamalla Kirin 970 -piirisarjalla ja Android 8.1:een perustuvalla yrityksen omalla EMUI 8.1 -käyttöliittymällä. Se tunnistaa Kirin 970 -piirisarjan tukemana yli 500 kuvaustilannetta 19 kategoriassa ja valitsevat tämän mukaan kuvaustilan ja kamera-asetukset.

P20 Prossa on IP67 -suojaus ja 4000 milliampeerin akku pikalatauksella. Puhelin on lähes kehyksetön ja OLED-näytön koko on 6,1 tuumaa.

Huawei julkisti Pro-version lisäksi myös kaksoiskameroilla varustetut P20 ja P20 lite-versiot. Niissä on 5,8 tuuman PHD+-näytöt. Reunat ovat pyöristetty nykysuuntauksen mukaisesti. Sarjan erikoisvärit Twilight ja Pink Gold, on toteutettu siten, että lasipinnan alle on kerrostettu useita valoa taittavia NVMC-pintoja.

Huawei julkisti uusien mallien lomassa myös Porche Design Huawei Mate RS -puhelimen sekä joukon audiotuotteita.