Bittium laajentaa lääketieteen bisnestään

Bittium laajentaa etädiagnostiikan tarjontaansa ostamalla liiketoimintakaupalla espoolaisen RemoteA-ohjelmistoalustan. Kaupan myötä tarjonta laajenee sydämen ja aivojen sähköisen toiminnan mittaamisesta ja monitoroinnista uniapnean mittaamiseen ja monitorointiin. Kauppasummaa ei julkistettu.

Bittiumin Medanalytics-tytäryhtiö ostaa RemoteA:lta lääketieteen etälausuntopalvelualustan ja siihen liitettyjen lääketieteellisten mittalaitteiden ja liityntöjen tuoteoikeudet.  Siihen voidaan liittää myös kolmannen osapuolen verenpainemittari ja muitakin mittauslaitteita.

’’Kauppa laajentaa tarjontaamme Medical Technologies -tuote- ja palvelualueellamme ja tukee Bittiumin strategista tavoitetta kasvaa biosignaalimittausten ratkaisutoimittajana”, sanoo  Bittiumin toimitusjohtaja Hannu Huttunen.

Kaupan avulla Bittiumin tarjonta sisältää biosignaalien mittalaitteet ja analysointiohjelmistot sekä mahdollistaa potilaan mittaustiedon ja lääkärin lausuntotietojen siirtämisen verkon yli helpottaen ja nopeuttaen potilaan hoitoa.

Bittium toimittaa jatkossa samanlaista palvelua ja palvelun tarvitsemia mittauslaitteita myös RemoteA:n tytäryhtiölle Ruotsissa. Liiketoimintakaupalla ei ole merkittävää vaikutusta Bittiumin vuoden 2018 taloudelliseen ohjaukseen. Kauppasummaa ei julkistettu.

Kuvituskuva: Bittium Faros 360 on EKG-mittauslaite, jota käytetään sydämen rytmihäiriöiden varhaiseen havaitsemiseen.