Nokian Suomen vähennysmäärä täsmentyi

Nokian työntekijöiden vähennystarve täsmentyi Suomessa 353:n työpaikkaan. Niistä 283 vähenee verkkoliiketoiminnassa ja 70 teknologiayksikössä. Alkuaan Suomen vähennysten kokonaismäärä oli yli 400 työntekijää.

Suomessa vähennykset ovat Nokian mukaan osa maailmanlaajuisia 2016-2018 tehostamistoimenpiteitä. Alkuaan verkkopuolen suunniteltujen muutostoimien arvioitiin johtavan Suomessa noin 350 työpaikan vähennykseen.

Nokia julkisti helmikuussa myös Technologies -liiketoiminnan suunnittelevan toimenpiteitä. Yksikön osalta määräksi arvioitiin Suomessa noin 75 työpaikkaa. Lopulliseksi vähennysmääräksi tarkentui yt-neuvotteluissa Suomesta 70 paikkaa.

Nokia tarjoaa kaikille irtisanottaville Bridge-tukiohjelman, joka pyrkii auttamaan työntekijää löytämään uusia mahdollisuuksia työurallaan joko Nokiassa tai yhtiön ulkopuolella tai esimerkiksi yrittäjyyden parissa.

Henkilöstövähennykset pyritään Nokian tiedotteen mukaan toteuttamaan vuoden 2018 aikana.

LISÄÄ:  Nokia vähentää ja miettii terveysbisneksen asemaa -uutinen, 15.2.2018 Uusiteknologia.fi (LINKKI)