Antenni-ikkuna lupaa ratkaista kuuluvuusongelmat

Uusien talojen seinärakenteiden materiaalit ja ikkunoiden selektiivipinnoitteet vaimentavat oleellisesti kännyköiden ja tukiaseman välillä kulkevan signaalin etenemistä. Nyt ikkunavalmistaja Inwido on tuomassa ratkaisuksi tamperelaisen StealthCasen tekniikkaan perustuvan antenni-ikkunan, joka päästää signaalin sisälle aiempaa sujuvammin.

Uudenlaista ikkuna-antennia esittelevän Inwidon toimitusjohtaja Johan Berg ja markkinointijohtaja Minna Keränen.

Suomalaisyhtiön valmistamien ikkunakarmin sisälle on integroitu StealthCasen teknologiaan perustuva pasiivisen säteilyelementti, jonka ansiosta ikkunoissa voidaan käyttää normaaleja lasipinnoitteita tai sälekaihtimia.

Uudenlaisella ikkunaratkaisulla yritys vastaa kasvaviin kuuluvuusongelmiin. Yrityksen mukaan kuuluvuusvaatimukset nousevat tulevaisuudessa uudelle tasolle siirryttäessä puhelujen ja tekstiviestien ajasta kohti 5G-verkkoja.

Myös tiivis kaupunkirakentaminen, betonitalot ja tietoliikenteen siirtyminen kohti suurempia taajuuksia heikentävät kuuluvuutta. Antenni-ikkunan lisäksi Inwido aikoo tuoda tarjolle myös muita ikkunoiden ja ovien älykkyyttä lisääviä Tiivi Connect -tuotteita.

Yrityksen toimitusjohtaja Johan Bergin mukaan mahdollisuuksien kirjo on laaja alkaen automaattisesti sulkeutuvista kaihtimista aina oven avautumisesta kertoviin hälytyksiin. Tulevaisuutta yritys luotaa yhteistyö IBM:n kanssa Watson-tekoälyn soveltamiseksi tulevaisuuden ikkunaratkaisuihin.

Inwido valmistaa ikkunoita ja ovia Keski-Pohjanmaalla Kannuksessa, Pirkanmaalla Ruovedellä, Pohjois-Pohjanmaalla Haapajärvellä sekä Kuusamossa. Inwido Finlandin viime vuoden liikevaihto  oli 167 miljoonaa euroa. Suomessa Inwido työllistää runsaat 900 henkilöä. Tamperelainen StealthCase on puolestaan nokialaisten perustama rf-alueen spin-off-yritys.

LISÄÄ: Inwido Finland (LINKKI) ja Stealthcase (LINKKI) sekä Uusiteknologia.fi:n aiempi StealthCasen-uutinen (LINKKI) ja Viestintäviraston vuonna 2015 julkaistu opas kännyköiden kuuluvuusongelmien ratkaisemiseksi (LINKKI).

Päivitetty StealthCase-osuus 3.4.2018.