Konenäön pioneeriyritys myytiin

Konenäön suomalaisen pioneerin Vision Systemsin liiketoiminta siirtyy jyväskyläiselle Protaconille. Kaupassa tuotteet ja koko henkilöstö liittyvät Protaconiin, joka muodostaa uuden konenäköön erikoistuneen liiketoimintayksikön.

Protacon vahvistaa toimintaansa kaupalla. Jyväskyläläisyrityksen vetäjä Kari Pellinen näkee konenäköratkaisujen hyödyntämisessä vielä paljon kasvumahdollisuuksia eri aloilla, kuten puunjalostus-, metalli- ja terästeollisuudessa – myös terveysteknologiassa.

Prosessiteollisuuden asiakkaille tämä tarkoittaa yhä kattavampaa kokonaispalvelua, jossa avaimet käteen -toimitukseen voi sisältyä mittaus- tai laadunvalvontaratkaisun ohella myös Industry 4.0 -osuutta etävalvonnan muodossa sekä esimerkiksi laitteiston toiminnallisuuden analysointia.

’’Näin laajaa kokonaispalvelua tarjoavia yrityksiä ei ole monia, joten uskomme, että tällä paketilla olemme entistäkin kiinnostavampi kumppani esimerkiksi paperiteollisuuden asiakkaille’’, Pellinen arvioi.

Kauppa on jatkumo Protaconin panostuksissa teollisuuden integraatiopalveluihin. Yhtiö on ostanut viimeisen vuoden aikana useita toimintakonseptiaan vahvistavia yrityksiä. Protaconilla työskentelee yli 300 henkeä ja konsernin liikevaihto on yli 30 miljoona euroa. Yrityksellä on alueyksiköitä 13 paikkakunnalla Suomessa nsekä toimipaikka Kiinassa.

Kuva: Vision Systemsin yli 30 vuotta sitten perustanut Kari Rahkola (oikealla) pohti vaihtoehtoja yrityksensä tulevaisuuden suhteen.  Kuvassa kauppaa sopimassa Protacon Technologiesin toimitusjohtaja Kari Pellinen.