Kapseloidut 30 ampeerin DC-DC-tehomoduulit

Renesas on julkistanut kaksi kapseloitua PMBus-tyyppistä DC-DC-tehomoduulia. Uutuudet tarjoavat valmistajan mukaan parhaimman tehotiheyden ja höytysuhteen luokassaan. Taustalla on runsaan vuoden takainen Intersil-tehopiirivalmistajan ostaminen.

Renesasin tehomoduulit ovat käytännössä PMBus-konfiguroitavia virtalähteitä, jotka sisältävät sisäisen ohjaimen, MOSFETit, induktorin sekä passiiviset komponentit tiu

Dual ISL8274M toimii 5 tai 12 voltin jännitteellä, tarjoaa kaksi 30 ampeerin ulostuloa ja maksimissaan 95,5 prosentin hyötysuhteen 18 x 23 millimetrin koossa. ZL9024M toimii 3.3 voltilla ja tuottaa virtaa 33 ampeeria 17 x 19 millimetrin koossa.

Uutuusmoduulit tuottavat kuormapiste (POL) -muunnosta FPGA-, DSP-, ASIC- ja muistipiireille, joita käytetään palvelimissa, tietoliikenteessä, tietojenkäsittelyssä, verkko- ja tallennuslaitteissa.

ISL8274M- ja ZL9024M -tehomoduulit käyttävät ChargeMode -ohjausarkkitehtuuria, jonka luvataan toimivan yli 90 prosentin hyötysuhteella useimmissa muunnostilanteissa. Niiden kompensaatiovapaa ratkaisu pitää moduulit vakaana lämpötilan, vaihtelun tai vanhenemisen aiheuttamasta kondensaattorimuutoksista riippumatta.

ISL8274M tukee syöttöjännitteitä 4,5 voltista 14 voltiin, kun taas ZL9024M hyväksyy syöttöjännitteet 2,75 voltista neljään. Molemmissa on säädettävät lähtöjännitteet jopa niin alas kuin 0,6 volttia.

Kapseloituihin moduuleihin käytetään High Density Array (HDA) -kotelointia, joka tarjoaa sähköistä ja termistä suorituskykyä yksikerroksisen johtavan substraatin kautta. Se vähentää johdeinduktanssia ja hävittää lämpöä ensisijaisesti emolevyn kautta.

HDA:n kuparijohdinkehys mahdollistaa moduulien toimivan täydellä kuormalla laajalla lämpötila-alueella ilman ilmavirtaa tai jäähdytyslevyjä. ISL8274M ja ZL9024M tarjoavat myös useita suojausominaisuuksia.

LISÄÄ: Renesas (LINKKI) ja tuotetiedot IS18274M (LINKKI), ZL9024M (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI, valitse EMEA ja Finland)