Bill Gates on edelleen ihailluin

Microsoftin Bill Gates ja näyttelijä Angelina Jolie ovat maailman ihailluimmat ihmiset vuonna 2018, kertoo maailmanlaajuisesti mielipidekyselyitä tekevän YouGov-yhtiö selvityksessään. Suomen listalla Bill Gates joutuu tyytymään miehissä 9. sijaan Obaman ja Niinistön jälkeen.

Microsoftin perustaja Bill Gates on ollut kärjessä joka kerran, kun YouGov on suorittanut kyselyn, ja Jolie puolestaan on päässyt ykkössijalle kaikissa kolmessa vuoden 2015 jälkeen järjestetyssä kyselyssä, jossa on ollut erilliset kategoriat miehille ja naisille.

YouGovin tutkimuksessa selvitettiin keitä julkisuuden henkilöitä ihmiset kautta maailman ihailevat. Tänä vuonna tutkimusta laajennettiin koskemaan 35 eri maan kansalaisten näkemyksiä, minkä johdosta YouGov haastatteli listan kokoamiseksi yli 37 000 ihmistä.

Suomen eniten ihailema mies oli Barack Obama ja kakkosena presidentti Sauli Niinistö ja neljäntenä äskettäin kuollut Stephen Hawking. Suomalainen maailmanmestari Kaisa Mäkäräinen oli suomalaisten  ihailluin nainen.