Tampereen IoT-tapahtuma keräsi 550 kävijää

Teollinen ja esineiden internet kiinnostaa suomalaisyrityksiä. Tampereen ammattikorkeakoulun eilen päättynyt IoT-tapahtuma keräsi 550 kävijää. Seminaariesitykset ovat tulossa katsottavissa myös netistä.

Tampereen ammattikorkeakoulussa järjestetty IoT-seminaari oli järjestyksessä kolmas. Seminaarin teemana oli teoriasta käytäntöön sekä IoT:n mahdollistama liiketoiminta.

Seminaariannin lisäksi esillä oli viitisenkymmentä alan tuote- ja palveluyritystä.

Internet of Things (IoT) on tällä hetkellä nouseva elektroniikan, tietokonetekniikan, tietoliikenteen ja ohjelmistotekniikan sovellusalue.

Tampereella oli esillä internetin hyödyntäminen muun muassa hyvinvointiteknologiassa, kiinteistöjen energiajärjestelmissä, sisätilapaikannuksessa ja maataloudessa.

Oman osansa saivat myös IoT:n tietoturva ja koneiden huoltoratkaisut. Kaikkiaan seminaariesityksiä oli kahden päivän aikana 65. Saatu palaute oli tapahtuman järjestäneen yliopettaja Mauri Inhan mukaan erittäin positiivista.

Tampereen lisäksi IoT on ollut viime kuukausina esillä useammassakin tapahtumassa. Lisäksi toukokuun lopulla Arrow järjestää oman IoT Summit -tapahtumansa.

Tampereen IoT-seminaaritapahtuma oli maksuton niin osallistujille kuin näytteilleasettajillekin. Seminaarien esitysmateriaalit ovat tulossa TAMK:n IoT-tapahtumasivulle piankoin.

LISÄÄ: TAMK:n IoT-tapahtuman seminaariesitykset nyt ladattavissa (LINKKI).