Elisa toi NB-IoT-yhteydet joka kuntaan

Matkapuhelinverkkojen IoT-tuki laajenee nopeasti. Kuukausi sitten Telia kertoi NB-IoT-tuen laajentamisesta ja nyt Elisa kertoo voivansa tarjota NB-IoT-yhteydet jokaiseen Suomen kuntaan. DNA on laajentanut myös NB-IoT-tukeaan.

NB-IoT IoT (Narrowband Internet of Things) on uusi teknologia, jossa on hyvin pieni virrankulutus ja joka toimii normaalissa 4G-verkossa ja käyttää vain vähän verkon kaistanleveyttä kytkeäkseen suuren määrän laitteita verkkoon.

Yritykset hakevat järjestelmiin laaja peittoa, joten matkapuhelinoperaattorit levittävät  NB-IoT-tukeaan kaikkialle verkon alueelle.

Hyvä peitto mahdollistaa verkkoon liitettävien mittauslaitteiden sijoittamisen esimerkiksi maan alle ja paikkoihin, joissa se ei ole aiemmin ollut mahdollista heikon kuuluvuuden vuoksi.

Verkon kautta on mahdollista saada langattomien antureiden keräämää dataa helposti analysoitavaksi’’, kertoo liiketoimintajohtaja Petteri Svensson Elisalta.

Elisan NB-IoT-verkko on ollut käytössä viime vuoden lokakuusta lähtien, jolloin sitä testattiin jätekuljetuspalveluja tarjoavan Enevon sekä HappyOrNotin ja Prisma Kangasalan kanssa.

Nyt Elisan NB-IoT ratkaisuja voidaan toimittaa kaikkialle Suomeen. Elisalla on kymmeniä NB-IoT ratkaisuja käyttäviä asiakkaita.

Taustaa: NB-IoT:n edut

NB-IoT -teknologia kuluttaa hyvin vähän virtaa, joten käytettävien laitteiden akunkesto on pitkä, parhaissa tapauksissa jopa 10 vuotta. Verkkoon kytkettyjen laitteiden tuottamaa tietoa voidaan siirtää entistä tiheämmin ja tarvittaessa jopa reaaliaikaisesti edelleen hyödynnettäväksi.

LISÄÄ: Aiempia NB-IoT-aiheisia uutisia Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)