Satelliitti auttaa täsmäviljelyssä

Suomalaiset viljelijät voivat saada satelliittitiedon avulla uutta tehoa kasvatukseen. Lannoitevalmistaja Yara avaa CropSAT-satelliittipalvelun muiden pohjoismaisten asiakkaiden tavoin suomalaisille viljelijöille. Palvelun avulla he voivat laatia  pelloistaan kartan, joka kertoo kasvillisuusindeksin.

Yaran CropSAT-satelliittipalvelu on viljelijöille maksuton ja sen kehittänyt ruotsalainen yritys DataVäxt. Uuden satelliittipalvelun avulla kyetään rakentamaan lannoituskartta kasvukauden aikaiseen lisälannoitukseen.

’’Paras lopputulos saadaan, kun satelliittipalvelua hyödynnetään yhdessä Yaran täsmäviljelyratkaisujen, kuten Yara N-Testerin ja Yara N-Sensorin kanssa, sanoo markkinointipäällikkö Lauri Heimala Yara Suomesta.

Täsmäviljely on hänen mukaansa kestävän kasvun mahdollistaja. Uusien digitaalisten ratkaisujen avulla tämä toteutetaan myös entistä kustannustehokkaammin.

Yara esittelee uuden satelliittiteknologian mahdollisuuksia kesän aikana Smart Farming Road Tour -kiertueella. Yaralla on Suomessa kolme tuotantolaitosta, Uudessakaupungissa, Siilinjärvellä ja Kokkolassa, ja se työllistää 900 henkilöä.