Helposti kalustettava laitekaappi

Saksalainen Rittal on tuonut tarjolle uuden, TS8:sta kehitetyn VX25-kaapin. Suurin muutos aiempaan  on, että VX25:n runkoa voidaan kalustaa ulkopuolelta käsin. Tämä helpottaa asentajien työtä ja nopeuttaa toimintaa muutostilanteissa.

Rittalin uuden VX25:n asennuslevyt pystytään asentamaan ulkopuolelta, joten kaappiin saadaan syvyyssuunnassa jopa 20 mm aiempaa enemmän asennustilaa. Lisäksi kaappiin saa nyt tarvittaessa  kolme asennuslevyä, eli koko sisätila on maksimaalisesti käytettävissä myös sivuilta.

Muita asennettavuuteen vaikuttavia kehitysaskeleita ovat valmistajan mukaan aiempaa helpommaksi suunniteltu oven saranointi ja käsiteltävyys, lattialevyjen ja seinien sujuvampi kiinnitystapa sekä uudenlainen rivitystekniikka.

Kaapin runkoprofiili on samanlainen aiemman TS8:n kanssa sekä pysty- että vaakasuuntaan, joten sanar asennuskiskot sopivat sekä vaaka- että pystyprofiilien väliin.  Asennuskiskojen määrä vähenee tosin TS8:iin nähden noin 40 prosenttia ja samalla myös rivityskiinnikkeiden määrä vähenee oleellisesti.

Uuden VX25-kaapin päämitat, asennuslevy, ovikehyksien väliin jäävä vapaa tila ja hyväksynnät ovat samat kuin aiemman TS 8:n. Tilasuunnitteluun ei tarvita muutoksia.

Uusien ominaisuuksien lisäksi VX25 tarjoaa TS 8:n modulaarisuuden, kolmivaiheisen pintakäsittelyn ja automaattisen potentiaalintasauksen. TS 8 tuli markkinoille vuonna 1999. Yritys lupaa uudelle VX25-kaapille vastaavan pituisen elinkaaren.

LISÄÄ: Rittal (LINKKI)