Langaton IoT-kehityskortti laajentaa tukeaan

Particle laajentaa Photon IoT –kehityskorttinsa tukea myös LTE-verkkoihin. Aiemmin tarjolla on ollut 2G/3G-tuki sekä Wifi-versio. Uusin versio on tarkoitettu erityisesti Yhdysvaltain markkinoille kehitettäviin tuotteisiin.

Particle Photon IoT sisältää STM32 prosessorin ja ohjelmointi tehdään pilvessä selainpohjaisilla työkaluilla. Laitteen koodausta tapahtuu C++ kielellä, ja muistuttaa paljon Arduino-ohjelmointia. LTE-versissa on pilvi- ja SIM-tuen, ja se on sertifioitu USA:ssa  vasta käyttöön otettaville IoT: lle suunnitelluille LTE-verkoille.

Particle LTE-moduulin tukema (LTE) CAT M1 -verkotekniikka on optimoitu esineiden Internet-sovelluksiin. LTE tuen omaavan version saaminen USA:n markkinoille oli kiireellinen, koska USA:ssa operaattorit suunnittelevat nykyisten 2G-verkkojen alasajoa sekä lopettavansa uusien 2G / 3G-laitteiden sertifioinnin verkkoihinsa lähitulevaisuudessa.

LTE-moduulit ovat osa Particle-malliston olemassa olevaa E-sarjan yritystason kolmiulotteisia IoT-ratkaisuja. Nyt valikoima kattaa 2G, 3G ja nyt LTE-malleja, joihin on yhdistetty Particle Device Cloudin, Device OS: n ja Particen laajan kehittäjän työkalut.

Tietoliikenteestä mobiiliverkkoon huolehtii ubloxin 2G, 3G ja LTE M1/NB1 radiomoiduulit.

LTE-kokoonpanoon kuuluu kaksi LTE CAT-M1 -mallia LTE B13 ja LTE B2 / 4/5/12.  Pienikokoinen moduuli on sertifioitu teollisuusympäristöön. Laitteen prosessori toimii 120 MHz taajuudella, ja laitteessa on 1 megatavua Flash-muistia ja 256 kilotavun RAM. Tietoliikenteestä huolehtivat. Qualcommin MDM9206 IoT -modeemi ja u-Bloxin SARA- R410-02B-moduuli.

Particle E-sarja tuoteille on saatavissa 89 dollarin hintainen kokeilupaketti, johon sisältyy maailmanlaajuisesti toimiva LTE-liittymä sekä lämpötila-anturi. Yksittäisen LTE E-sarjan moduulin hinta on 69 euroa.

Uuden LTE- sekä Wifi-version lisäksi alustasta on saatavissa versiot sekä Yhdysvaltain että Eurooopan 32G-/3G-verkkoihin. Suomessa Particle IoT tuotteita on Partcon  valikoimista.

LISÄÄ: Particle (LINKKI), tuotetieto (LINKKI) ja Partco (LINKKI)