Uuden sukupolven flash-asemat

Samsung on esitellyt kolmannen sukupolven flash-levyasemat. Aiempaan nopeampien 970 PRO ja EVO-flash-asemien avulla koneisiin saadaan lisää suorituskykyä muistinkäsittelyyn ja muihin raskaisiin sovelluksiin.

Samsungin uudet 970 PRO ja EVO tukevat PCI Express Gen.3 x4 -väylää ja M.2-standardia.  Uusi V-NAND-tekniikka ja Phoenix-SSD-ohjain mahdollistaa peräti 30 prosenttia nopeammat perättäiset kirjoitusnopeudet. Lisäksi 970 EVO hyödyntää älykästä TurboWrite-tekniikkaa, joka hyödyntää jopa 78 Gt:n puskuria mahdollistaen huippunopeat kirjoitusnopeudet.

Muisteissa 970 PRO:ssa ja EVO:ssa on 3500 Mt/s -lukunopeus ja Pro:ssa 2700 Mt/ s -kirjoitusnopeus ja EVO:ssa 970 2500 Mt/ s -kirjoitusnopeus.

Samsungin 970 EVO tulee myyntiin 250 ja 500 gigatavun sekä yhden ja kahden teratavun asemina. Malli 970 Pro tulee tarjolle 512 gigatavun ja yhden teratavun versiona.

Muistien Dynamic Thermal Guard -tekniikka suojaa ylikuumenemiselta ylläpitämällä automaattisesti optimaalisia toimintalämpötiloja. Levyjen lämpölevitin ja uusi nikkelipäällysteinen SSD-ohjain madaltavat valmistajan mukaan SSD:n lämpötiloja entisestään.

Laitteissa on viiden vuoden takuu tai jopa 1200 kirjoitettua teratavua, mikä on Samsungin mukaan 50 prosenttia edellistä sukupolvea enemmän.

Samsung esitteli ensimmäiset kuluttajille suunnatut NVMe SSD:t vuonna 2015.

LISÄÄ: Samsung (LINKKI) ja tuotetiedot (LINKKI)