DNA nostaa runkoverkon 5G-vauhtiin

DNA valmistautuu tulossa olevaan 5G-tekniikan datanopeuksiin ja kapasiteettiin. Siirtoverkon kriittiset runkolaitteet on jo vaihdettu, ja verkon nopeuksia on nostettu 400 Gbit/s:n monikertoihin aina 1,2 Tbit/s asti.

DNA:n 5G-verkon valmistelutyöt etenevät suunnitelmien mukaisesti, ja DNA taikoo tarjota  kaupallisia 5G-palveluita heti kun se on toimilupien ja päätelaitteiden saatavuuden puolesta mahdollista.

Runkoverkon parannustyöt ovat osa DNA:n valmistautumista 5G-aikakauteen, mutta ne hyödyttävät yrityksen mukaan myös nykyisiä matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkaita.

Myös verkon arkkitehtuuria ja signalointia päivitetään, jotta valtakunnallisen runkoverkon ja sen osaverkkojen ohjelmoitavuus tehostuu ja niiden keskinäinen yhteentoimivuus tulee saumattomammaksi.

Vuoden 2018 ensimmäisen neljänneksen aikana DNA:n matkaviestinverkossa kulki dataa 20,85 gigatavua per liittymä, kun vuoden 2017 ensimmäisen neljänneksen vastaava lukema oli 14,97 gigatavua per liittymä.

”Datan käyttö kasvaa edelleen kovaa vauhtia kaikkialla Suomessa, joten vähimmäisnopeuksia on nostettu ja kapasiteettia lisätty kaikkialla.”, toteaa DNA:n siirtoverkkojohtaja Mikko Kannisto.

Kuvituskuva: Shutterstock