Suomalainen fotoniikkayhtiö pääosin saksalaisomistukseen

Saksalainen fotoniikkayhtiö m-u-t AG ostaa pääosan VTT-lähtöisestä kasvuyritys Spectral Enginesin osakkeista. Saksalaisyritys nousee pääomistajaksi 75 prosentin omistuksellaan. Kauppasummaa ei julkistettu.

Spectral Engines on vuonna 2014 perustettu suomalainen yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Spectral Enginesin ydintekniikka on kehittyneitä MEMS-pohjaisia ​​spektrisiä antureita ja tunnistustuotteita.

Viimeksi yritys esitteli markkinoille kannettavan huumeskannerin, jolla poliisipartio voi nopeasti seuloa katunäytteistä huumeiksi epäilemänsä aineet.

NarcoScan-projektissa syntyneen laitteen teknologia perustuu infrapunaspektroskopiaan ja VTT:llä tutkittuun MEMS-teknologiaan Yritys on esitellyt myös Nirone Scanner -kehitysalustan materiaalitunnistukseen.

Pari vuotta sitten Spectral Engines sai fotoniikan Prism-palkinnon voittajista. Palkinnon jakoivat SPIE (Int. Society for Optics and Photonics) ja amerikkalainen Photonics-tiedelehti.

LISÄÄ: Spectral Enginesin tiedote 4.5.2018 (LINKKI) ja aiemmat uutiset yrityksestä ja sen tuotteista (LINKKI).