Androidin ääniohjaus tulee Volvoihin

Volvo tuo Googlen kanssa Androidin ääniohjaukset autojensa karttojen ja Assistant-palvelujen ohjaamiseen. Yhteistyöhanke lupaa parantaa tapaa, jolla käyttäjä voivat olla vuorovaikutuksessa autojensa kanssa. Katso videolta, kuinka puheohjaus toimii.

Ääniohjaus on tulossa Volvojen seuraavan sukupolven Sensus-tieto- ja -viihdejärjestelmiin.

’’Tuomalla Googlen palveluja autoihin voimme kiihdyttää yhteystoimintojen innovointia ja sovellusten kehitystyötä’’, sanoo Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Henrik Green.

 

Googlen Assistant tarjoaa keskitetyn äänikäyttöliittymän, jolla kuljettajat voivat ohjata auton eri toimintoja, kuten ilmastointia, ja käyttää sovelluksia esimerkiksi musiikin toistamiseen ja viestien lähettämiseen. Integroitu ratkaisu  ehkäisee Volvon mukaankuljettajan keskittymisen herpaantumista.

Tuleva Sensus-järjestelmä toimii Androidilla, uudet sovellukset ja ohjelmistopäivitykset ovat saatavilla reaaliaikaisesti ja ne voidaan ottaa käyttöön automaattisesti. Play Kauppa on optimoitu auton Android-pohjaiselle tieto- ja viihdejärjestelmälle.

Google Mapsin avulla tuleva Sensus-järjestelmä tarjoaa kartta- ja liikennetiedot reaaliajassa, mikä pitää kuljettajat ajan tasalla tulevista liikennetilanteista ja antaa heidän hyödyntää vaihtoehtoisia reittejä.

’’Tuomalla Googlen palveluja autoihin voimme kiihdyttää yhteystoimintojen innovointia ja sovellusten kehitystyötä’’, sanoo Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Henrik Green.

Tämänpäiväinen ilmoitus pohjautuu Volvon ja Googlen väliselle strategiselle kumppanuudelle, joka alkoi vuonna 2017. Ensimmäinen Android-pohjainen järjestelmä suunnitellaan julkaistavan parin vuoden kuluttua.

LISÄÄ: Näin ääniohjaus toimii autossa, Volvo (LINKKI, video)