Bittiumin turvapuhelin Naton kyberharjoituksessa

Bittiumin Tough Mobile -älypuhelin oli mukana huhtikuun lopulla Virossa järjestetyssä NATOn kyberosaamiskeskuksen Locked Shields 2018 -kyberpuolustusharjoituksessa. Harjoitusta seuraamassa oli myös Viron pääministeri Jüri Ratas. 

Tapahtumaan osallistui yli tuhat asiantuntijaa 30 eri maasta.

Tapahtuman järjesti  NATO CCDCOE (NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence) -kyberosaamiskeskus yhteistyössä Suomen ja Viron puolustusvoimat, Ruotsin puolustusalan yliopisto, Ison-Britannian armeijan yhteisjoukot, Yhdysvaltojen Euroopan komento-osasto, Korean tasavallan kansallinen turvallisuustutkimuksen instituutti sekä Tallinnan teknillinen yliopisto.

“Locked Shields -harjoitus mahdollistaa kybervaaratilanteiden ratkaisun harjoittelun erittäin monimutkaisessa ja intensiivisessä pelitilanteessa’’, sanoo Merle Maigre, NATO akkreditoidun kyberosaamiskeskuksen johtaja.

Maigren mukaansa Tallinnan harjoituksella varaudutaan kriittistä infrastruktuuria, kuten tietoliikenne ja voimaverkot, vastaan tehtäviin kyberhyökkäyksiin. ’’Samalla meidän täytyy ymmärtää siihen liittyvät tekniset ja strategiset haasteet. Locked Shields korostaa tarvetta poikkitieteelliseen lähestymistapaan kyberpuolustuksen ratkaisuissa,” Maigre sanoo.

Harjoituksessa ovat vastakkain punaiset (Red Team) ja siniset harjoitusjoukot (Blue Team), joista siniset harjoitusjoukot muodostuvat CCDCOE:n jäsenmaiden edustajista.

Suomesta Puolustuslaitoksen lisäksi harjoituksessa oli mukana oululainen Bittium. Harjoituksessa Blue Teamilla oli käytössä Bittium Android-pohjainen Tough Mobile -turvapuhelin (kuvassa).

Kuvat: Arno Mikkor/CCDCOE ja Bittium