Huawei perusti tutkimuslaboratorion Saloon

Huawei on avannut tutkimuslaboratorion entisen Nokian tiloissa toimivalle Salon IoT Campukselle. Yksikkö toimii Huwein Helsingin tutkimus- ja tuotekehitysyksikön sivutoimipisteenä.

Huaweilla on tällä hetkellä menossa Salossa vasta yksi projekti, jonka henkilöstö työskentelee pääasiassa Salossa. ”Henkilöstömäärämme Salo IoT Campuksella vaihtelee, sillä työntekijämme liikkuvat paljon Helsingin toimiston ja Salon laboratorion välillä”, Huawei Technologies Oy:n Senior Manager Jyrki Sippola.

Huaweilla on  Salon lisäksi tutkimusta Helsingissä ja Tampereella

”Tutkimuslaboratorion tehtävät liittyvät matkapuhelimien testaus- ja huoltotekniikan kehitystyöhön. Suomessa tältä alalta löytyvä osaaminen on pääasiassa keskittynyt Saloon,” Sippola sanoo.

Huaweille tulo entiseen Nokia-kaupunkiin oli helppoa yhteistyötahojen takia.  ”Salo IoT Campuksella toimii myös monta pitkäaikaista yhteistyökumppaniamme, ja toki uudetkin yhteistyömahdollisuudet kiinnostavat, perustelee Sippola.

Salon uudella IoT kampuksella työskentelee paljon huaweilaisten vanhoja tuttuja, ja yhteistyötä ja naapuriapua on Sippolan mukaan paljon. ”Toivotaan, että kommunikaatio kampuksella säilyy vilkkaana ja uusia yhteistyömahdollisuuksia ja sitä mukaa myös työpaikkoja syntyy.”

Huaweilla on Salon yksikön lisäksi tutkimus- ja tuotekehitysyksiköt Helsingissä ja Tampereella. Yritys työllistää Suomessa noin 300 työntekijää.

Kuva: IoT Campus

TAUSTAA: Kännykkätehdas muuttui IoT-kehittäjäksi

Toimitusjohtaja Jukka Vakula, Salo IoT Campus

Toimitusjohtaja Jukka Vakula, Salo IoT Campus

Nokian ja  Microsoftin Salon tehtaan entisissä tiloissa on nykyisin runsaasti huipputekniikan yrityksiä ja muita toimijoita. Salo IoT Campuksen toimitusjohtaja Jukka Vakula kertoo, että Huawein kokoisen suuren kansainvälisen teknologiayrityksen saapuminen kampukselle on seurausta aktiivisesta myyntityöstä.

”Salossa ja Salo IoT Campuksella on tehty systemaattista kehitystyötä sen eteen, että suuren luokan kansainväliset toimijat näkevät täältä löytyvän osaamisen. Nyt tämä työ alkaa tuottaa tulosta,” Vakula sanoo.

Kampuksella on yhden katon alla 90 000 neliötä toimisto-, tutkimus-, koulutus- ja tuotantotilaa.

Entisiin tuotanto- ja kehitystiloihin on rakennettu teollisen internetin osaamisen ja kehittävien yritysten, oppilaitosten ja tutkijoiden ekosysteemi.  Tiloissa järjestetään tekniikan seminnareja ja tapahtumia.

LISÄÄ: IoT Campus (LINKKI)