Arduino-kortteja Wifi- ja NB-IoT-verkkoihin

Arduinon IoT-sovelluksiin tarkoitettu MKR-korttiperhe on laajentunut kahdella uudella tuotteella. Niistä MKR Wifi 1010 on tarkoitettu wifi-pohjaisten IoT-sovellusten ja toinen NB-IoT yhteyksien toteuttamiseen.

Arduinon MKR wifi 1010 on laajennettu versio aiemmasta MKR1000-kortista. Uudessa versiossa langaton tietoliikenne on toteutettu u-bloxin ESP32-moduulilla, joka sisältää 2,4 GHz:n wifin- ja Bluetoothin.

MKR1010:ssa on kaksi ohjelmoitavaa prosessoria. Perinteinen Arduino-toiminnallisuus perustuu ARM-prosessoritekniikkaan perustuvaan SAMD21 Cortex-M0 piiriin. Tämän lisäksi kortin ESP32-järjestelmäpiirissä on ohjelmoitava kaksiytiminen Espressifin prosessori.

MKR1010-kortilla on mukana myös Microchipin ECC508 Secure Authentication Module tietoturvayksikkö, jota voidaan hyödyntää tunnistamisessa ja tietoliikenteen suojaamisessa.

Toinen uusi Arduino-kortti on MKR NB 1500, joka tukeutuu LTE-mobiiliverkon Cat M1 ja NB-IoT-ratkaisuihin. Tietoliikenneosuus on toteutettu u-bloxin moduulilla. Arduino-toiminnallisuus perustuu samaan SAMD21 Cortex-M0 piiriin.

Kumpikin korteista tarjoaa Arduino MKR-liitäntärajapinnan ja korteilla on laajalti muitakin liitäntöjä, kuten I2S, I2C, UART ja SPI. Molemmat kortit tarjoavat myös 22 kappaletta 3,3 voltin jännitetasolla toimivaa IO-liitäntää. Niistä 12 tarjoavat PWM-tuen ja seitsemää voi käyttää analogisena sisääntulona.

Korttien ohjelmointi voidaan tehdä selainpohjaisella Arduino Create -ohjelmointiympäristöllä.

LISÄÄ: Arduino-blogi (LINKKI), tuotetiedot MKR Wifi (LINKKI), MKR NB-1500 (LINKKI) Arduino Create-ympäristö (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)