Australialaisyhtiö tuo tuotekehitystä Suomeen

Australialaistaustainen Imagine Intelligent Materials aloittaa Suomessa grafeenien tuotekehitystoiminnan. Yritys valmistaa älypinnoitteita sekä anturiratkaisuja. Suomen tuotekehitystä tehdään Euroopan markkinoiden tarpeisiin.

Grafeeniin erikoistunut Imagine on valmis mullistamaan monta teollisuudenalaa tulevaisuudessa. Esimerkiksi kaivos- ja rakennusteollisuudessa grafeenipintoja voi hyödyntää vuotojen tai kosteusvaurioiden tunnistamiseen. Yritys on aktiivinen IoT ja anturiratkaisujen kehittämisessä.

”Pinnoitteisiimme on mahdollista kytkeä tunnistinjärjestelmät sekä analytiikkatyökalut. Tämän avulla voimme luoda älykkäitä pintoja, jotka tuottavat informaatiota reaaliajassa’’, sanoo Imaginen Suomen toimitusjohtaja Jaakko Kaidesoja.

Suomen tuotekehityksen kautta yritys pyrkii myös laajenemaan pidemmälle Euroopan markkinalle. Business Finland on tukenut monipuolisesti Imaginen rantautumista Suomeen. Yritys rekrytoi paraikaa uusia osaajia Suomen toimintoihinsa.

Grafeeni koostuu hiilestä ja on vain yhden atomin paksuista. Kestävyydeltään ja sähkönjohtavuudeltaan ainutlaatuinen grafeeni on uudenlainen supermateriaali, joka löydettiin vuonna 2004 ja jonka löytäjät palkittiin fysiikan Nobelilla.

Poikkeuksellisten ominaisuuksiensa vuoksi grafeenia on tutkittu laajalti eri puolilla maailmaan, mutta kaupallisia sovelluksia on syntynyt vielä vain rajoitetusti. Imaginen Kaidesoja uskoo kuitenkin, että erityisesti teollisuuden puolelta potentiaalisia grafeenin sovelluskohteita löytyy runsaasti.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!