Lisää rahaa Nokia-kännyköiden tekemiseen

Nokia-kännyköitä kauppaava HMD Global keräsi 100 miljoonan dollarin rahoituksen kiihdyttääkseen seuraavaa kasvuvaihettaan. Uuden rahoituskierroksen myötä HMD:n markkina-arvo ylittää jo miljardi dollaria. Yhtiö aikoo panostaa laajentumiseen, mutta myös uusiin tuotteisiin. Olisiko tulossa myös uusi versio Nokian kommunikaattorista?

Rahoituksella aiotaan kasvattaa HMD Globalin liiketoimintaa ja kasvua. Rahoituskierrosta johti Genevessä sijaitseva Ginko Adventures, joka on osa Alpha Ginko Ltd:tä, ja kierrokseen osallistuivat DMJ Asia Investment Opportunity Limited ja FIH Mobile Ltd:n tytäryhtiö Wonderful Stars Pte. Ltd.

Kosketusohjattujen Anroid-puhelimien lisäksi netissä on huhuttu tai ainakin toivottu uutta versiota myös Nokian kommunikaattorista.

HMD Global myi ensimmäisenä toimintavuotenaan yli 70 miljoonaa Nokia-puhelinta. Liikevaihtoa syntyi 1,8 miljardia euroa ja tulos oli 65 miljoonaa euroa tappiolla.

Nyt yritys aikoo panostaa voimakkaasti Nokia-älypuhelinvalikoimansa laajentamiseen ja kaksinkertaistavansa myyntikanavansa koon.

’’Tavoitteenamme on olla yksi johtavista tekijöistä älypuhelinmarkkinoilla globaalisti, ja tähänastinen menestys vahvistaa luottamustamme siitä, että jatkamme kasvu-uralla vuonna 2018 ja siitä eteenpäin’’, sanoo HMD Globalin toimitusjohtaja Florian Seiche.

Vuoden 2017 Mobile World Congressin jälkeen yritys on esitellyt 16 uutta laitetta sekä sopinut globaalista yhteistyöstä Googlen ja ZEISSin kanssa teknologioiden hyödyntämisestä. Uusissa Nokia-malleissa on kosketusohjattujen Android-puhelimien lisäksi kaksi retromallia: 3310 ja banaanipuhelin 8810.

Eräällä tavalla retromalli on myös metallikuorinen Nokia 8 Siricco, joka on saanut vaikutteita vuosien takaisesta Nokian Zippo-mallista. Huhujen mukaan tulossa olisi myös malleja, joiden kuoret mukailisivat Nokian aiempia Windows-puhelimia. Jopa uudesta kommunikaattorimallista on huhuttu.

Kuvituskuva: HMD Globalin toimitusjohtaja Florian Seiche Barcelonan Mobile World 2018 -messuilla.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!