Navigate2018: Robottilaivoja ja digitekniikkaa

Meriteollisuuden, varustamoiden ja merilogistiikan toimijat kokoontuivat viime viikolla Turkuun Navigate-messuille. Paikalla oli lähes 200 näytteilleasettajaa ja tulevaisuuden digiratkaisuja esitellyt seminaaritarjonta. Nyt seminaarien esityskalvot ovat ladattavissa netistä.

Meriteollisuus ry:n toimitusjohtaja Elina Vähäheikkilä nosti jo ennen tapahtumaakin alan keskeisiksi teemoiksi juuri digitalisaation, ympäristöasiat sekä alan osaajatarpeet muuttuvassa maailmassa.

Laajan tuotetarjonnan lisäksi seminaariosuuksissa sille nousivat itseohjautuvien laivojen lisäksi laajemminkin digitaalisuus ja tulevaisuuden energialähteet.

Ensimmäisenä messupäivänä etsittiin uusia näkökulmia erityisesti arktiseen merenkulkuun. Toisena päivänä aiheena robottiautot ja itseohjautuvat alukset. Esityskalvot ovat nyt katsottavissa messujärjestäjän nettisivujen kautta.

LISÄÄ: Navigate-tapahtuman puhujamateriaalit (LINKKI)

TAUSTAA: Suomen Meriklusteri on noin 13 miljardin vuosiliikevaihdollaan yksi Suomen merkittävimmistä. Ala työllistää yli 50 000 ihmistä. Navigate-tapahtuma järjestetään joka toinen vuosi Turun Messukeskuksessa.

Kuvituskuva: Tulevaisuuden rahtialuksia voidaan ohjata ja valvoa etänä. Kuva: Roll-Royce