Digitekniikka auttaa trukkivalmistajaa

Mitsubishi-konserniin kuuluva Rocla Solutions on hyödytänyt jo pitkään trukeissaan etädiagnostiikkaa.  Tämän päivän trendit; digitaalisuus, keinoäly ja hahmontunnistus mahdollistavat yrityksen toimitusjohtaja Jukka Viinikainen mukaan koneen ja ihmisen yhteistyön uudella tavalla.

Tulevaisuudessa sisälogistiikassa odotukset kääntyvätkin Rocla Solutionin Jukka Viinikaisen mukaan robottien ja automaation puoleen. Yritys on mukana Business Finlandin tukeman Intralogistixx-hankkeessa, jossa yritys rakentaa sisälogistiikan ekosysteemiä yhdessä muiden teknologiatoimittajien ja asiakkaidemme kanssa.

Sisälogistiikkaselvityksen avulla yritys kartoittaa asiakkaan logistiikan toiminnot, trukkien käyttötarpeet ja määrittää niiden perusteella optimaalisimman laitekannan.  Fyysinen internet tuleekin Viinikaisen mukaan muokkaamaan toimitusketjun toimintamalleja. Tavarat liikkuvat hänen mukaansa bittien tapaan solmupisteiden kautta ja tämä lisää logistiikan tehokkuutta.

”Näin tuleekin toimia. Solmupisteiden kautta kulkevat materiaalivirrat edellyttävät sisälogistiikan sujuvuutta, kun eri kuljetusmuodot ja logistiikan erilaiset toimijat kohtaavat toisensa. Sisälogistiikan infrastruktuuri muuttuu ja me sen mukana’’, sanoo toimitusjohtaja Jukka Viinikainen.

Rocla Solution työllistää Suomessa reilut 100 henkilöä. Lisäksi sisaryhtiö Rocla Oy suunnittelee, kehittää ja valmistaa Järvenpään tehtailla varastotrukkeja, sähköisiä vastapainotrukkeja ja automaattitrukkeja.

Lähde: Kati Keturi/Editori

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!