Erittäin ohut haptinen ohjain

TDK laajentaa haptisten ohjauskomponettien valikoimaa erittäin ohuella PiezoHapt-ohjainlevyllä. Uutuutta voidan käyttää älypuhelimissa, vaatteissa, tableteissa, näytöissä, kosketuslevyissä ja teollisuusohjauksissa.

PiezoHapt on TDK:n mukaan huomattavasti ohuempi ja energiatehokkaampi kuin perinteiset epäkesko- tai lineaariset resonanssitoimilaitteet. Levy on vain 0,35 mm ja vasteaika neljä millisekuntia.

TDK:n PiezoHapt-toimilaite perustuu unimorfiseen muotoiluun, joka koostuu monikerroksisesta värinälevyn toiselle puolelle kiinnitetystä pietsoelementistä.

Rakenne mahdollistaa laitteen sopeutumisen aiempia ratkaisuja paremmin lämpötila- ja muodonmuutoksen haasteisiin. Ohjauslevy antaa selkeän vasteen myös pienellä jännitteellä.

Uutta ohjainkomponenttia voidaan käyttää enintään 24 voltin jännitteellä ja se voi tuottaa useita erilaisia värähtelykuvioita riippuen käytetyn jännitteen amplitudista ja taajuudesta. Esimerkiksi 200 hertsin taajuudella ja 24 voltin jännitteellä  PiezoHapt tarjoaa tyypillisen 65 mikrometrin siirtymän (ilman kuormaa).

Lisää: TDK Haptic (LINKKI), tuotetietoa (Mouser, LINKKI) ja kaikki jakelijat (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!