TactoTek sai IMSE-osalleen autosertifioinnin

Oululaisen TactoTekin rakenteellisen elektroniikan IMSE-osa on läpäissyt autoteollisuuden osavalmistajien testit. Kyseinen komponentti pitää sisällään enemmän toiminnallisuuksia kuin perinteinen vastaava osa autoissa. Testit suoritettiin riippumattomassa testilaboratoriossa autoteollisuuden toimijan valvonnassa.

TactoTekin testattu osa sisältää printattua elektroniikkaa ja kosketussäätimiä, useita painikkeita ja liukukytkimiä, printattuja 3D-läheisyystunnistimia sekä 33 lediä, että toimivat painikkeiden opastusvaloina.

Kaikki printattu elektroniikka ja ledit ovat ruiskuvaletun kolmiulotteiseksi muotoillun muovin sisässä. Toisin kuin perinteisessä kokoonpantavassa rakenteessa, tämä kyseinen IMSE-ratkaisu tarvitsee vain yhden muottityökalun ruiskuvalua varten.

Moduulista testattiin muun muassa lämpöshokkirasitusta (välillä -40C – +85C), toimintaa korkeassa ja matalassa lämpötilassa, muuttuvaa kosteutta ja lämpötilaa sekä sähköisten EMC-sietoa (EMC),  tärinäkestävyyttä ja häiriöäänien tasoa.

”Olemme todella tyytyväisiä, että kyseinen testilaboratorio on testannut ja todentanut meidän IMSE-ratkaisun toiminnallisuuden, sillä autoteollisuusvalmistajien (OEM) vaatimusten täyttäminen on erittäin haastavaa”, huomauttaa Marko Suo-Anttila, TactoTekin suunnittelu- ja tuotantojohtaja.

TactoTek suunnittelee ja valmistaa IMSE-ratkaisuja pääkonttorillaan ja tuotantotiloissaan Oulussa. IMSE-ratkaisuja voidaan joko valmistaa TactoTekin tuotantotiloissa, tai teknologia voidaan lisensioida suoraan kumppaneiden käyttöön.

LISÄÄ:  TactoTek (LINKKI) ja artikkeli IMSE-tekniikasta Uusiteknologia 2/2016-lehdestä (LINKKI, näköislehden artikkeli).

Kuvituskuva: TactoTek (Ei uutisen sertifiointi osa)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018