Uusi vetäjä autotehtaalle – panoksia sähköautoihin

Olaf Bongwald nimitetty Valmet Automotiven uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän siirtyy tehtävään Valmet Automotiveen American Axle –yhtiöstä, jossa hän on toiminut Euroopan toimintojen johtajana. Valmet Automotiven entinen toimitusjohtaja Ilpo Korhonen lopetti yhtiössä helmikuussa.

Valmet Automotiven hallitus on nimittänyt Olaf Bongwaldin, 51, Valmet Automotiven toimitusjohtajaksi heinäkuusta alkaen. Koulutukseltaan hän on insinööri. Hän on valmistunut Dortmundin teknillisestä yliopistosta.

Olaf Bongwaldin toimipaikka tulee olemaan Bad Friedrichshall Saksassa, mutta tiedotteen mukaan viettää aikaansa myös Uudenkaupungin tehtaalla. Olaf Bongwald on työskennellyt ennen Valmet Automotivea 17 vuoden ajan Magnalla, viimeksi vastaten Magna Electronics –yksiköstä maailmanlaajuisesti sekä toimien Magna Powertrain –yksikön johtoryhmässä.

Toimitusjohtaja Olaf Bongwald, Valmet Automotive (15.7.2018 alkaen).

’’Nimitys heijastaa Valmet Automotiven uutta strategiaa, jonka myötä yritys laajentaa toimintaansa sähköisten ajoneuvojen voimalinjojen suunnitteluun ja akkujärjestelmien toimittamiseen sekä kasvaa Keski-Euroopassa’’. sanoo Valmet Automotiven hallituksen puheenjohtaja Jarkko Sairanen.

Taustalla on tammikuussa 2017 julkistettu yhteistyö kiinalaisen akkuvalmistaja Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) –yrityksen kanssa, josta tuli myös yksi Uudenkaupungin autotehtaan suurimmista omistajista.

Uudenlaisten autojen suunnittelupalveluiden merkitys korostui vuosi sittenm kun kiinalainen akkuvalmistaja lähti yhteistyöhön ja Valmet Automotive osti Saksasta suunnittelupalveluja tarjoavan yrityksen.

Saksan kaupan  myötä Valmet Automotive vahvistui noin 800 asiantuntijalla, joiden toimipaikat sijaitsevat lähellä tärkeimpiä asiakkaitamme. Kaikkiaan Valmet Automotivella on tällä hetkellä noin 1000 insinöörin tiimi.

Päivitetty 5.6.2018

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/