Microchip vie IoT-ohjaimen suojatusti pilveen

Microchip on kehittänyt CEC1702-laitteistoprotokollaa hyödyntävän ohjainpiirin, joka tukee Device Identity Composition Engine (DICE) -suojaustandardia. Sen avulla laite voidaan liittää vaikka Microsoftin Azure-pilvipalveluun.

Dide on Trusted Computing Group (TCG) -ryhmän määrittämä yksinkertainen ja luotettava menetelmä tietojensuojaukseen. Dice hajottaa käynnistysprosessin kerroksiin ja sisältää useita suojauskerroksia. Dicen avulla laitevalmistajat voivat luoda turvallisen luottamusketjun laiteiden suojausavaimille.

”Ratkaisu antaa suunnittelijoille luottamuksen siihen, että laitteen perustavanlaatuinen turvallisuus perustuu periaatteisiin, joita alan asiantuntijat ovat kehittäneet ja tarkistaneet’’, sanoo Microchipin Ian Harris.

Yhdessä Dice-arkkitehtuurin kanssa CEC1702 antaa Harrisin mukaan  helpon tavan lisätä sulautettuihin järjestelmiin tärkeät turvallisuus- ja yksityisyysominaisuudet. Uudessa starttipakkauksessa on 32-bittisellä ARM Cortex-M4-ohjaimella varustettu CEC1x02-kehityskortti, johon voidaan liittää CEC1702-kryptografiakiihdytin, MikroElektronika Wifi- ja Thermo 5 click board -kortit.

Kehityspakettiin on tarjolla myös koodiesimerkkejä sekä Microsoftin Azuren ja Amazoin AWS-pilvipalveluihin liittymistä varten. Näin halutaan helpottaa oman IoT-ratkaisun liittämistä pilvipalveluihin. Microchipin IoT-pakettia CEC1702 myydään noin 200 euron hinnalla.

Lisää: Microchip (LINKKI), CEC1702-tuotetieto (LINKKI,pdf) ja jakelijat (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!